Weg met de vleeskeuring: eerst chatten, dan kijken

Happn, Tinder, Inner Circle, Bumble en Badoo, het zijn nog maar een paar voorbeelden die er op internet te vinden zijn in de zoektocht naar de liefde van je leven. Het werkt als volgt: je ziet een rijtje foto’s en pikt eruit wat je wel aanspreekt. Bij de nieuwe datingapp Taffy gooien ze het over een andere boeg.

Foto komt later
Op Taffy moet je een beetje je best doen voordat je iemands foto kunt doen. Elkaar eerst op persoonlijk vlak leren kennen, dan pas op uiterlijk; dat is de volgorde. Voorbeeldje:

nieuwe-datingapp-taffy-eerst-praten-dan-pas-fotos-

Wazige foto
De profielen die je ziet worden, net zoals bij elke andere datingapp, aan je gelinkt op basis van je persoonlijke interesses, leeftijd, woonplaats etcetera. Het idee is dat je scrollt door verschillende profielen, waarbij je eerst alleen een wazige foto en een tagline te zien krijgt. That’s all. Spreekt de tagline je aan? Dan kun je een gesprek met diegene beginnen.

Eerst praten, dan kijken
Hoe langer je het gesprek volhoudt met de persoon in kwestie, des te scherper wordt de foto. Uiteindelijk zal er dus een heldere en scherpe foto verschijnen, het moment van de waarheid. En dan zijn er duizenden vragen: spreekt de foto je aan? Past de foto bij het karakter? Spreekt de foto je in eerste instantie minder aan, maar vind je het na jullie gesprek niet zo belangrijk meer?

Niet helemaal nieuw
De reden achter de app? “We willen persoonlijkheid een plek geven op een speelveld waar uiterlijke vertoning vaak de boventoon voert”, vertelt maker John Schenk aan Mashable. Een goed en vernieuwend initiatief, zullen we zeggen. Eens een keer wat anders dan cheesy openingszinnen naar aanleiding van je foto. Helemaal nieuw is dit idee natuurlijk niet. Datingsite Paiq gebruikt deze methode al jaren om singles op een meer onbevooroordeelde manier kennis met elkaar te laten maken.

De app is is via iOS verkrijgbaar en als we de makers moeten geloven ook snel beschikbaar voor Androidgebruikers.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.