Het lichaamsdeel dat jij het eerste wast in de douche onthult veel over jouw persoonlijkheid

B.K.S. Iyengar, een van de meest bekende yogainstructeurs van de wereld, heeft eens gezegd: “Het lichaam is jouw tempel . Houd het puur en schoon, zodat je ziel er in kan wonen.” Zoals Leo Tolstoy zei, “Ons lichaam is een machine voor het leven.” Of je je lichaam nu ziet als een machine of een tempel, het is in ieder geval een omhulsel voor onze energie, emoties, personaliteit, gedachten en al het anderen dat ons maakt tot wie we zijn, en drijft ons tot wat we in het leven willen bereiken.

woman taking a shower

Photo by Leah Kelley on Pexels.com

Eeuwenoude culturen hebben zoveel nadruk gelegd op het lichaam en wat elk deel daarvan vertegenwoordigt, dat sommige mensen zelfs geloven dat we ons onbewust meer richten op bepaalde lichaamsdelen, die op hun beurt dat wat voor ons het meest heilig is vertegenwoordigen.

Welk lichaamsdeel jij het eerst wast kan veel onthullen over jouw persoonlijkheid

Het oeroude geloof dat lichaamsdelen jouw persoonlijkheid representeren, wordt het best gedemonstreerd tijdens een bad. Als je je wast, geeft je onderbewuste een specifiek deel van je lichaam de prioriteit om als eerst gewassen te worden. Het idee is dat dit het deel is dat voor jou het meest heilig is, en dat dit dan ook veel over jouw personaliteit onthult. Laten we erachter komen:

1. Voeten
De ondersteunende energiekanalen, ofwel chakra, zijn in overvloed aanwezig in de voeten. Dit is je grondstroom binnen je fysieke lichaam, een anker van spiritualiteit en het eerste contact met de realiteit. De voet is een symbool van compleetheid en nederigheid. Mensen die eerst hun voeten wassen houden zich waarschijnlijk veel bezig met de rechten van alles wat leeft en verbonden is aan de aarde en het welzijn ervan. Je zit waarschijnlijk ook erg geaard, nuchter en zelfverzekerd in je eigen lichaam.

2. Ledematen
Als je merkt dat je het eerst je armen en benen wast, heb je waarschijnlijk een nomadische personaliteit. Onze ledematen gebruiken we voor ruwe bewegingen en flexibilieit door onze fysieke ruimte. Jij bent graag zorgeloos, ongebonden en nonchalant. Je brengt een goede portie van je tijd door met fysieke activiteit, maar ook je hersenen zijn erg actief met constante dromen over mystieke en verre plaatsen.

3 . Kruis
Hoewel je waarschijnlijk direct zou aannemen dat het eerst wassen van je privégebieden erop duidt dat je een erg seksueel persoon bent, ben je eigenlijk erg gereserveerd, verlegen en praat je jezelf naar beneden als anderen erbij zijn. Je bent net zo gevoelig als oprecht, maar het duurt een lange tijd voordat mensen jou beter leren kennen dan alleen aan de oppervlakte.

4. Borst
Jij vindt gemakkelijk op de juiste paden in het leven, omdat je je goed voelt in je eigen lichaam – zelfverzekerd en onafhankelijk. Door anderen wordt je meestal omschreven als een alfa-persoon. De borst omvat vele vitale organen, waaronder de longen en het hart. Jij hecht waarde aan het leven, en beschermt dit met trots.

5. Rug
De ruggengraat is de basis voor individueel bewustzijn en energie. Het leven begint hier, en wordt door het zenuwstelsel geleid om al jouw gedachten en bewegingen te ondersteunen. Dit is letterlijk de ondersteunende ruggengraat voor het hele lichaam. Het is de menselijke aard om zo’n vitaal onderdeel van het leven te beschermen en te koesteren.

Als je je rug eerst wast, heb je een gereserveerde, voorzichtige en behoedzame persoonlijkheid. Je denkt diep na over de betekenis van zaken, en mensen verdienen niet snel jouw vertrouwen. Je bent vaak introvert en oriënteert alles eerst. Je vindt het niet erg om alleen te zijn, en vindt dit vaak zelfs fijner dan sociale evenementen.

6. Handen
Je handen zijn een symbool van fysieke en mentale standvastigheid en kracht. Je hecht waarde aan solidariteit en verbondenheid. Een een-voor-alleshouding maakt je ofwel vriend ofwel vijand voor de meesten. Wat er ook gebeurt, jij komt zonder twijfel op voor waar jij in gelooft.

7. Oksels
Je bent standvastig, loyaal en betrouwbaar als je meteen je oksels wast. Je bent er voor je vrienden in goede en slechte tijden, zelfs als je er zelf van achteruit gaat. Jouw vriendelijke aard heeft echter een limiet. Als iemand jou bedriegt, ben jij klaar met die persoon.

8. Gezicht
Het gezicht is het enige lichaamsdeel dat gebruik maakt van al je zintuigen – reuk, zicht, aanraking, smaak en gehoor. Als je je gezicht eerst was, geef je veel om wat je voelt en hoe je op anderen overkomt. In andere woorden, je maakt je altijd zorgen om wat mensen over je denken. Je raakt snel gefrustreerd, wat leidt tot schaamte en stress. Je haat het om bekritiseerd te worden.

9. Bovenkant van je hoofd
Als je je hoofd of haar het eerst wast, hecht je veel waarde aan orde. Je hebt een sterke wil en mening en wil dat alles rechtmatig gebeurt, maar je bent ook erg realistisch en rationeel. Een van jouw meest bewonderingswaardige kwaliteiten is het indelen van je tijd. Je bent altijd op tijd en volgt graag een routine.

10. Nek en schouders
Jij draagt de symbolische zware last van het zijn van een overpresteerder. Als anderen naar de sterren reiken, reik jij naar de sterren én de maan. Je weigert om minder dan ja, ik kan, ik zal en ik heb gedaan te accepteren. Hard werken is waar jij voor staat.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.