‘Getrouwde mensen slapen beter dan vrijgezellen’

In Amerika is een onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat van getrouwde stellen zo’n 67% 7 uur of meer per nacht slaapt, terwijl dat onder singles maar 62% is. Ritme en regelmaat blijken de sleutelwoorden.

woman wearing white shirt laying on bed

Photo by bruce mars on Pexels.com

De American Academy of Sleep Medicine geeft aan het niet verrassend te vinden dat getrouwde stellen beter of langer slapen dan singles, omdat stellen vaak goed op elkaar zijn ingespeeld.

Regelmaat
Zo houden stellen elkaar wat beter in de gaten, helpen ze elkaar om een vaste bedtijd te hanteren en zijn ze ook alerter wat betreft het signaleren van eventuele slaapproblemen bij hun partner. Iemand die alleen slaapt, heeft zo’n ‘vangnet’ natuurlijk niet.

Meer cijfers
Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook nog dat van de mensen die na een scheiding of een overlijden niet meer getrouwd en dus alleen zijn, slechts 52% de 7 uur slaap per nacht haalt. En dat hogeropgeleiden doorgaans een stuk beter slapen dan mensen die zonder werk zitten. Ten slotte brengt het onderzoek naar voren dat minder dan 7 uur per nacht slapen aandoeningen als overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk mogelijk in de hand werkt.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.