Daarom mag je nooit een condoom in je broekzak steken

woman and man hugging each other under cloudy sky

Een goed voorbereid man is er twee waard. Maar met die voorbereiding kan je maar beter voorzichtig omspringen. Zo is het niet verstandig om je condoom in je broekzak te bewaren en wel om deze reden.

Altijd een condoom op zak? Deze gewoonte is niet zonder risico. Uit onderzoek blijkt dat een portefeuille en een broekzak de slechtste plaatsen zijn om je voorbehoedsmiddel te bewaren. “Warmte, wrijving en licht kunnen de kwaliteit en veiligheid van je rubbertje aantasten”, aldus Karin O’Sullivan, hoofd van de seksuele gezondheidsorganisatie FPA.

Niet alleen de warmte kan de werking van je condoom aantasten, ook scherpe objecten die in je zak of portefeuille zitten kunnen voor problemen zorgen. “Zelfs met het kleinste scheurtje ben je niet meer beschermd.” “De beste plaats om het rubbertje te bewaren is op je nachtkastje of in een klein doosje, zeker niet op de bodem van een tas.”

bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.