Slimme mensen vloeken meer

Een potje schelden kan ongelooflijk veel deugd doen, of het nu regent, je in de file staat of je rugzak op de trein bent vergeten. Hoewel je mama je altijd verteld heeft dat het niet netjes is, blijkt nu dat slimme mensen regelmatig vloeken.

animal bear bored close up

Photo by Magda Ehlers on Pexels.com

Onderzoekers van de University of Rochester polsten bij 1.000 mensen naar 400 verschillende gewoontes en tekenden die op in het Personality and Individual Differences rapport. Ze ontdekten dat slimme mensen vaker schelden dan mensen met een lager IQ. Volgens vorig onderzoek zou vloeken een teken van taalvaardigheid zijn.

Aan een goede scheldpartij zijn heel wat voordelen verbonden: je wordt er sterker van, het bevordert je uithoudingsvermogen en het kan pijn verlichten. Ook kan een scheldpartij verhinderen dat je naar fysiek geweld gaat grijpen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.