Hoe verwijder je spermavlekken?

Spermavlekken kan je meestal op een simpele manier verwijderen. Koud water, zout, zeep en vloeibaar wasmiddel zijn hiervoor de beste middeltjes.

abstract attractive backdrop background

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Koud water
Sperma bevat eiwitten, dus koud water is de beste optie. Net zoals bij bloedvlekken mag je zeker geen warm water gebruiken, omdat het eiwit zich dan verbindt met de stof. Toch nog een vlek? Los wat zout op in koud of lauw water. Vergeet niet na te spoelen met een beetje zeep.

Waspoeder of vloeibaar wasmiddel
Zoals gezegd gebruik je best geen te heet water, zo fixeer je de vlek en wordt het moeilijker om ze te verwijderen. Matrassen kan je best schoonmaken met een vochtige doek en waspoeder of vloeibaar wasmiddel. Ga kort met een haardroger over de vlek zodat ze sneller opdroogt. Hetzelfde geldt voor een spermavlek op je kledij.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.