Hoe geraak je uit de friend zone?

Jullie zijn al zo lang vrienden dat je het gevoel hebt dat je “het moment” hebt laten schieten, maar eigenlijk wil je meer. Hoe pak je dat in hemelsnaam aan?

woman standing near man while carrying smartphone

Photo by mentatdgt on Pexels.com

Stap 1: Wees niet langer zijn schouder.
De reden waarom hij jou niet ziet als potentieel relatiemateriaal is waarschijnlijk omdat hij altjd bij jou terecht kan om over zijn crush/lief/ex te praten. En wanneer hij dat doet, ben jij een geweldige actrice die elk greintje jaloezie perfect kan verbergen, niet? Wel, de volgende keer dat hij over een vlam begint, verander jij subtiel – maar opvallend genoeg, jongens zijn heel slecht in hints opvangen – van onderwerp. Als je je heel dapper voelt, kan je hem zelfs vlakaf vertellen dat je het niet zo fijn vindt om met hem over andere meisjes te praten. Trust me, die hint zal hij wél begrijpen.

Stap 2: Flirt.
Als je nu denkt dat je dat al jaren aan het doen bent, dan doe je het duidelijk niet goed genoeg. Nog eens: jongens en subtiele hints gaan niet samen. Als jullie altijd heel fysiek met elkaar zijn bijvoorbeeld, omdat jullie allebei touchy feely personen zijn, zal een knuffel af en toe waarschijnlijk niet helpen. Probeer eens iets anders, zoals enkele seconden zijn blik aanhouden en een ondeugend glimlachje geven net voor je wegkijkt. Of geef hem eens een complimentje over z’n looks, mannen zijn ijdeler dan je denkt. Stilletjesaan zal hij je in een ander licht beginnen zien en dat licht zal érg flatterend zijn.

Stap 3: Maak je aanrakingen seksueler.
Oké, vrienden knuffelen en liggen al eens samen in de zetel, maar er is een groot verschil tussen die aanrakingen en die tussen partners. Je hand op z’n been leggen zal hem bijvoorbeeld meer doen dan die korte omhelzing. Als je dan nog tot zachtjes strelen durft overgaan, gaat zijn bloed waarschijnlijk nog iets sneller stromen.

Stap 4: Laat hem zien dat er concurrentie is.
Zoals een kind vaak een speelgoedje wilt waar een ander kindje mee aan het spelen is, maakt de interesse van andere jongens ook de jager in jouw best friend wakker. Misschien heeft hij al die jaren al gevoelens voor je zonder het te beseffen en moet hij je gewoon even met een ander zien flirten om te beseffen dat hij jaloers is? Oppassen: door met de ene na de andere jongen te zoenen, laat je hem zien dat je niet het relatietype bent. Alles met mate dus.

Stap 5: Zorg ervoor dat jullie momenten samen op dates gaan lijken.
Nodig hem uit voor een etentje of een avondje cinema. Hij zal misschien even zijn wenkbrauwen fronsen, maar de kans is groot dat zijn lamp toch al gaan branden was door je vorige killer moves. Als hij toezegt voor die semi-date, ben je echt wel op de goede weg. Als hij excuses zoekt of ontwijkend antwoordt, moet je het waarschijnlijk zien als een signaal dat hij het bij vrienden wil houden. Nee heb je, ja kan je krijgen.

Stap 6: You’re going in for the kill.
Het cliché van de jongen die het meisje kust, is anno 2015 helemaal passé. Een beetje vrouw gaat recht op haar doel af – als het moment juist zit, that is – en plakt er één op z’n lippen. Na al dat voorkneden dat je hebt gedaan, zou hij gewend moeten zijn aan het idee en er in meegaan. Zoniet, dan was het niet meant to be. On to the next!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.