Een sugardaddy: wat is dat?

anniversary birthday blue bow

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de term ‘sugardaddy’. Veel mensen hebben de term wel eens voorbij horen komen of gelezen in een tijdschrift of op het internet, maar weten niet precies wat de betekenis is van het woord.

De sugardaddy: een korte introductie

Een sugardaddy wordt in het Nederlands ook wel ‘suikeroom’ genoemd. Zoek je dit woord op in het woordenboek, dan krijg je de betekenis ‘een rijk familielid van wie je een erfenis verwacht’ te zien. Dit is een beetje een vage omschrijving, maar volgens de definitie van de Dikke van Dale gaat het om een rijk familielid dat zijn vermogen na zijn overlijden verdeelt onder de nabestaanden. Toch is dit zeker niet wat een sugardaddy echt is.

Een sugardaddy is namelijk iemand die rijk en succesvol is en het prettig vindt een vrouw financieel te ondersteunen en lekker in de watten te leggen. Date je een sugardaddy, dan profiteer je van zijn grote vermogen door vaak op vakantie te gaan, etentjes te organiseren en lekker te winkelen, uiteraard allemaal op zijn kosten. Vrouwen die een sugardaddy zoeken, zijn simpelweg op zoek naar een rijke man die hen kan verwennen.

Overigens zijn sugardaddy’s niet altijd mannen. Een sugardaddy kan ook een vrouw zijn, al wordt het dan een sugarmommy of suikertante genoemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een sugardaddy: wat is dat?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.