De 10 grootste fouten die vrouwen maken tijdens een date

Geen enkele date zal ooit voor de volle 100% perfect verlopen, maar toch wijzen we jullie graag op de 10 fouten die vrouwen het meest maken tijdens een tête à tête. Zo kan je de volgende keer deze scenario’s al gemakkelijker voorkomen én je focussen op hoe je zijn hart het makkelijkst verovert.

woman in white top inside the house

Photo by Dzenina Lukac on Pexels.com

Hem ‘2 minuutjes’ laten wachten
Want geef toe, meestal spreken we dan eerder over een half uur. Vaarwel goede eerste indruk! Bovendien neig je zo nog over te komen als arrogant of een diva. Op tijd zijn is het nieuwe fashionably late, dus begin je vroeg genoeg klaar te maken. Indien je er toch niet op tijd geraakt, laat dan iets weten. Niets zo hatelijk om niet te weten of ze je hebben laten zitten of niet. Dat geldt ook voor mannen!

Een glaasje teveel drinken
Toegegeven, een glaasje wijn om de zenuwen te kalmeren is altijd welkom. Maar overdrijf zeker niet. Geef je date de tijd om je ook nuchter te leren kennen. Hou het stijlvol en ken vooral je eigen grenzen. Als alles goed gaat en er wordt wat geflirt, dan kan het geen kwaad om een beetje tipsy te zijn. Maar zie niet dat hij je moet ondersteunen bij het buitengaan.

Niet gekleed zijn voor de gelegenheid
Natuurlijk gaan we er meestal vanuit dat hij ons meeneemt naar een gezellig lekker restaurant. Maar misschien probeert hij wel een andere aanpak? Vraag dus eerst wat hij met jou van plan is alvorens je om te kleden. Niets zo gênant als bowlen in een little black dress.

Teveel interesse tonen
Je waslijst aan vragen laat het best thuis. Natuurlijk wil je wel wat weten over hem. Maar de eerste date al vragen achter hoeveel kinderen hij wil kan hem alleen maar afschrikken. Blijf dus casual, tenzij hij zelf intiemere verhalen bovenhaalt. Beslissen of hij de vader van je kinderen wordt kan heus wachten tot de tweede date.

Te weinig interesse tonen
Hoe goed ‘hard to get’ ook klinkt in je hoofd, zie wel dat je hem niet het gevoel geeft dat je liever thuis op de zetel had gezeten met je favoriete serie op. Toegegeven, als hij doorratelt over zijn lievelingsspelletje kan je vaak niet anders dan met je ogen rollen. Ga die reflex liever tegen door controle over te nemen en het gesprek in een andere richting te leiden. Achter al dat gamen zit misschien wel een heel interessante man.

Je gsm te vaak controleren
Die berichten over hoe je aartsvijand struikelde in het midden van de Meir kunnen echt wel wachten tot na je afspraakje. Jullie hebben tenslotte afgesproken omdat jullie elkaar beter wilden leren kennen, niet zodat hij kan zien hoe snel jij kan sms’en. Als je weet voor jezelf dat de verleiding te groot zal zijn om toch je gsm te checken, schakel hem dan desnoods uit. Je date zal je alvast zeer dankbaar zijn.

Over politiek, je loon of religie praten
Het maakt niet uit hoe vlot je kan praten, als je een van deze drie onderwerpen bovenhaalt bevind je je al snel op zeer dun ijs. Hou het gesprek eerder luchtig en hou die sterke meningen nog even voor jezelf. Je wil namelijk niet dat heel het restaurant jullie kan horen discussiëren. Bovendien is het perfect normaal voor twee mensen om verschillende visies te hebben op die belangrijke onderwerpen, dat wil echter niet zeggen dat jullie niet matchen.

Ongegeneerd de man die net voorbij wandelde nastaren
Want we haten het zelf als onze date de serveerster nastaart. Zelfs als je denkt subtiel te zijn, valt het vaak hard genoeg op. Het toont ook van weinig respect naar de andere toe, tenzij het effectief Ryan Gosling is die voorbij komt, maar laten we het erbij houden dat die kans nogal klein is.

Praten over je ex die tevens je hart brak
Hou het verleden waar het is. Zelfs al zit je de breuk nog deels te verwerken, deel het niet met hem. Hij kende je ex namelijk niet en zal dus niet weten wat hij moet antwoorden. Bovendien kan de sfeer zo serieus verpest geraken. Zeker als hij jouw klagen aanziet als groen licht om over zijn ex te beginnen.

Te zenuwachtig zijn
Soms ben je zo nerveus dat je zelfs niet meer weet hoe je moet praten. Adem dus heel diep in voor je binnenwandelt en zet je mooiste glimlach op. Probeer je te ontspannen want stress zorgt voor zweten en daardoor krijg je enkel meer stress. Wees gewoon jezelf, staar je niet blind op wat je allemaal verkeerd kan zeggen maar geniet eerder van zijn gezelschap. Wie weet wordt het een date om nooit meer te vergeten en eindigt hij zelfs met een passionele zoen.

bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.