Moet ik tegen de persoon zeggen dat ik verliefd op hem/haar ben

Dat kies je zelf en hangt af van wie jij bent als persoon. Er zijn verschillende manieren. Je loopt altijd het risico om een blauwtje op te lopen, maar dat hoort erbij.

heart shaped red neon signage

Photo by Designecologist on Pexels.com

 

Subtiel
Sommige kiezen om in eerste instantie ‘hinten’ of ‘tekens’ te geven om aan de ander hun gevoelens duidelijk te maken. Het tricky aan hinten geven is dat de ander mogelijks deze hinten niet opvangt en jouw pogingen dus volledig aan haar/hem voorbij gaan. Dit is ook het geval bij ‘playing hard to get’, waarbij je je ongeïnteresseerd opstelt, in de hoop de aandacht van de ander op te wekken.

Direct
Anderen kiezen meer voor de recht- toe-recht-aan-aanpak en stappen op de persoon in kwestie af om hem/haar de bekentenis te doen. Je kan ook een middenweg volgen en de ander proberen te versieren. Eén ding is zeker: als je het niet zegt of duidelijk laat merken, laat je misschien een mooie kans op een relatie voorbij gaan.

Uitspreken
Sommige personen hebben -ook al weten ze reeds dat de andere persoon niet verliefd is op hen- het zelfs nodig om dit tegen de persoon te zeggen. Zij willen van de persoon zelf horen dat het gevoel niet wederzijds is. Zo weten ze dat hun gevoelens niet langer gevoed moeten worden door hoop of onzekerheid en kunnen ze de verliefdheid sneller laten uitdoven.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.