Dit zijn de vijf typen soulmates (welke heb jij al ontmoet?)

Ik heb mijn soulmate gevonden!’, een kreet die we meestal gebruiken om ‘Die Ene Persoon’ te omschrijven. Maar wist je dat een zielsverwant niet per se een romantische band met je hoeft te hebben. Het kan zelfs een willekeurige vreemdeling zijn met wie je maar heel eventjes oogcontact hebt en denkt: ‘Ik herken jou!’.

two man and two woman standing on green grass field

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

 

Schrijver Paulo Coelho zegt het al: ‘De belangrijkste ontmoetingen zijn gepland bij de zielen, al ver voor de ontmoeting van de lichamen’. En daarom brengen je soulmates je altijd wel wat bij. Goed of slecht. Meteen of achteraf.

Dit zijn de vijf soorten soulmates (maar grote kans dat er er nog meer vormen zijn).

1. De vriendschappelijke soulmate
Die ene vriend(in) die je als geen ander kent, die al je ups-and-downs (en alle emotionele uitbarstingen) heeft meegemaakt, maar waarover je geen moment de twijfel hebt gehad dat hij/zij je zal oordelen of verlaten. Het is een ‘klik’ en herkenning vanaf het eerste moment dat jullie elkaar ontmoeten en – grote kans – ook voorgoed. Een ware zegen.

2. De stormachtige soulmate
Deze soulmate is meestal (maar niet altijd) de grootste, of de eerste liefde. Het is een liefde die je leven in tweeën deelt: vóór hem/haar en ná hem/haar. Het begint allemaal héél goed en romantisch maar voor je het weet is alles op de kop en oeps: hartenpijn en eenzaamheid. Deze pijn blijkt later een katalysator tot zelfontdekking en haalt het beste in je naar boven. Zoiets dat je later aan je kleinkinderen kan vertellen van: ‘het begon allemaal toen…’. Deze soulmate is er met een bepaalde reden. Tijdelijk dus.

3. De romantische soulmate
Iemand die je eigenlijk niet als potentiële partner zou (moeten) zien, want je bent al in een relatie of je weet al vanaf het begin dat het niet meer kan zijn dan een gepassioneerde affaire. Het is vaak ook niet je intentie om in een dergelijke relatie verwikkeld te raken, maar love happens. Deze persoon leert je echter heel veel over jezelf en het leven en zal voor altijd een goeie vriend(in) blijven, ook al houdt jullie relatie/affaire op den duur wel op.

4. De vreemde soulmate
Je ziet een wildvreemde persoon op een plek waar je voor het eerst komt en waar je niemand kent. Maar deze persoon lijk je eerder gezien te hebben. Er is iets. Herkenning. Vaak zegt deze vreemdeling precies datgene wat je nodig had en weg is hij/zij. Je ziet hem/haar nooit meer. Als je gelooft in reïncarnatie kan het iemand zijn die je inderdaad in een vorige leven kende, maar anders? In ieder geval… je soulmate voor dat moment.

5. De tweelingziel
Op een willekeurige dag, op een willekeurig moment kruisen jouw ogen de zijne/hare. De herkenning. Het thuiskomen. Wauw. Dit is een soort soulmate naar wie je altijd (bewust of onbewust) hebt gezocht. De persoon met wie je alles wilt doen en altijd samen wilt zijn. Alle bovengenoemde komt samen bij die ene persoon. Als je deze persoon (ooit) vindt, dan ben je gezegend.

Het mooie is om je soulmate te herkennen – in welke vorm dan ook – en het daarbij te laten. Ervaar het fijne gevoel en laat het daarna los. Niet alle soulmates zijn bestemd om te blijven, laat ze ook gaan wanneer de tijd rijp is.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.