Mannen: hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken

De schoenen maken de man. Maar waar moet je nu echt op letten? Take notes mannen, hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken!

fashion man vintage shoes

Photo by Caio Resende on Pexels.com

Proper én het juiste materiaal

Zorg ervoor dat je schoenen proper zijn. Niemand wordt wild van vuile, witte sneakers of afgetrapte kostuumschoenen. Ook het materiaal is van belang.

Leren schoenen stralen klasse uit en laten zien dat je moeite hebt gedaan om er goed uit te zien. Wanneer je kiest voor een sneaker mag je gerust ook naar stoffen exemplaren zoeken, anders is leer de beste optie. Een paar in kunststof is dan weer geen goed idee.

Tip: Wil je je voeten groter laten lijken? Kies dan een schoen met een spitse tip. Wil je je voeten liever kleiner doen lijken? Dan kies je best voor een schoen met een ronde tip.

Geklede schoenen en blote tenen

Ken het verschil tussen een loopschoen en een sneaker. Een geklede sneaker kan best op de werkvloer, loopschoenen kunnen alleen in de fitness. Laat té sportieve schoenen thuis om het risico op een underdressed look te vermijden.

Je weet zelf wel dat je voeten het minst sexy deel van je lichaam zijn, dus loop hier niet mee te pronken. Of je nu kiest voor een luchtige sneaker of loafer, zorg ervoor dat het grootste deel van je voet bedekt is! Blote tenen zijn voor vrouwen echt een afknapper, net zoals witte sokken… .

De perfecte schoenen voor bij je outfit? Less is more!

Laat ingewikkelde details als felgekleurde zolen, ritsen of veters voor wat ze zijn. Less is more! Een klassieke schoen in een neutrale kleur staat niet alleen een stuk stijlvoller, hij combineert ook veel makkelijker met heel je garderobe: hallo goede indruk!

Last but not least: doe een finale check en kijk of je schoenen wel degelijk bij je outfit passen. Niets kan zo snel een look verpesten als de verkeerde schoenen!

WAT ZEGGEN JOUW SCHOENEN OVER JE PERSOONLIJKHEID?

Elk karaktertype heeft zo zijn bepaalde kenmerken. Maar wist je dat je aan de hand van iemands schoenen ook een en ander te weten komt over zijn of haar persoonlijkheid? Hieronder vertelt Brantano wat een schoentype prijsgeeft over die ene persoon zijn of haar karakter.

#1 COMFORTABELE SCHOENEN STAAN VOOR PRAKTISCH EN RECHT VOOR DE RAAP
Geloof jij dat schoenen in de eerste plaats een praktisch nut moeten vervullen? En dat vooral een comfortabel gevoel centraal staat? Dan ben jij een pragmatisch persoon die steeds zegt waar het op staat. Je houdt van duidelijkheid en een no-nonsense aanpak. Eerlijkheid is een waarde die je hoog in het vaandel draagt, en dat zie je terug in jouw casual schoeisel!

Voor no-nonsense heren: mannen die een beetje een flapuit zijn, appreciëren meestal het comfort van sport- en velcroschoenen. Geen wonder dat ze schoenen zoals die van Cebo of de exemplaren van Nike verkiezen!

#2 SUBTIEL IN STIJL BETEKENT NAUWKEURIG EN PLICHTSBEWUST
Subtiel in stijl, dat is helemaal jouw ding. Dat zie je niet alleen aan je schoenen, maar ook in je karakter. Je werkt graag de dingen af in alle nauwkeurigheid, omdat je nu eenmaal plichtsbewust van aard bent. Daarom ben je gek op klassevolle schoenen met subtiele afwerkingen. Zolang het maar niet té opvallend is.

Voor nauwkeurige heren: als er één ding is waar nauwkeurige, stijlvolle mannen steeds voor bezwijken, dan zijn het veterschoenen. Zeker als er een fijnzinnig element in is verwerkt, zoals bij deze Kickers of onze Mustang-schoenen.

#3 KLEURRIJK EN TIERLANTIJNTJES STAAN GELIJK AAN EEN EXTRAVERTE LOSBOL
Hoe uitbundiger, hoe liever – of zo denkt de extraverte losbol er toch over. Jouw smaak van schoenen vertegenwoordigt helemaal je persoonlijkheid: opvallend. En liefst met zoveel mogelijk kleuren.

Voor enthousiaste heren: gewoon is ook maar zo gewoon, nietwaar, mannen? Jij koopt niet zomaar de gewone klassiekers, wél opteer je voor gevestigde waarden in felle kleuren. Nogal wiedes dat jij deze sneakers van Adidas wel kunt smaken. Zelfs prints ga je niet uit de weg!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.