Wat zegt jouw profielfoto over jou?

Een blurry selfie of een gefotoshopt meesterwerkje? Geloof het of niet: jouw profielfoto op Facebook zegt meer over jezelf dan je denkt.

#1: De cropped foto

Untitled

Jij bent een harteloze egoïst. Grapje.

Jij bent van mening dat je profielfoto om jou moet draaien en knipt dan ook meedogenloos je lief, vriendinnen of ouders van de foto. No mercy. Niet per sé uit slechte wil: ofwel ben jij gewoon wanhopig en onzeker, en verkies je het eigen belang boven alles, ofwel zit er toch waarheid in bovenstaande uitspraak

#2: De wazige groepsfoto

groepsfoto-laatste-avod-grace.jpg
Surprise, surprise – jij bent een extravert persoon. Dit type persoonlijkheid houdt van kleurrijke taferelen en betrekt spontaan een hele vriendengroep bij de foto. Zelf sta je niet graag in de spotlights en blijf je liever onder de radar. Ook al sta jij er net met een “scheve smoel” op, zolang je het beeld maar sfeer uitstraalt…

#3: De amateuristische modellenfoto

Untitled.jpg

Deze foto’s zijn meestal heel gênant. De oorzaak? Bizarre rekwisieten, oncomfortabele poses en overdreven make-up. Bovendien is het “model in kwestie” vaak onherkenbaar ge-airbrushed door overdreven gebruik van de blemish tool.

Uit deze foto kan uiteraard alleen maar afgeleid worden dat jij je graag anders voortdoet dan je bent en een masker wil ophouden voor de wereld.

#4: De duckface

I_woke_up_looking_this_good
Je houdt van aandacht en denkt/hoopt schattig en sexy te lijken met dat pruilmondje. Wake up! Niets is minder waar. De duckface is en blijft een “vulgaire” gezichtsuitdrukking en doet je – pardon my French – oppervlakkig en dom overkomen.

#5: Het ongemakkelijke koppelkiekje

hqdefault.jpg
Je partner is overduidelijk de meest belangrijke persoon in je leven en je hebt jullie toekomst al in detail uitgestippeld. Jij weet exact hoeveel kinderen jullie gaan hebben en hoeveel verdiepingen jullie huwelijkstaart zal tellen. Je Pinterestaccount heeft slechts één map, “wedding”. Op zich niets mis mee, maar hou in het achterhoofd dat het merendeel van je Facebookachterban vaak niet gediend is met die overdosis meligheid.

#6: De hipster travel shot

explore-travel-hair-hipster-Favim.com-4202090.jpeg
Je bent avontuurlijk en je wil vooral nieuwe mensen ontmoeten en ongerepte plekken ontdekken. Je hebt jezelf op talrijke sociale media gediagnosticeerd met “wanderlust” en je levensmotto luidt “young, wild & free”. Stiekem wil je mensen ook wel jaloers maken en truth is: het werkt. Anderzijds duidt deze foto op een introverte persoonlijkheid. Je wil de aandacht afleiden naar het weids landschap (of de safaridiertjes op de achtergrond).

#7: De ingescande throwback

1992 West Grimstead C.E. Primary School.jpg
Jij kan uren mijmeren over je kindertijd. Lees: toen het leven makkelijker was dan de deprimerende chaos waarin je je op dit moment bevindt. Enerzijds bewijst deze foto dat je last hebt van het Peter Pan-sydroom (“Ik wil niet opgroeien”). Anderzijds onthult je profiel meteen ook dat je een beetje geobsedeerd bent door jezelf. Basically is deze foto een manier om uit te drukken: “Hallo wereld, kijk eens hoe schattig ik vroeger was…”.

#8: The young professional

619636712-612x612.jpg
Je profiel is je business kaartje. Je wilt serieus en professioneel overkomen. Opgelet, misschien oogt je foto wel een beetje té zakelijk. Voor LinkedIn is dit misschien de geschikte pasfoto, maar voor Twitter of Facebook mag het wel wat spannender.

#9: Met huisdier

cat.jpg
Ofwel ben jij een welgemeende dog freak die dieren boven mensen verkiest. Ofwel verkies jij likes boven menselijkheid en heb je – in de wetenschap dat dieren op het gemoed spelen – je kat gedwongen om bij jou op de schoot te komen. De conclusie is dan ook dubbel: misschien ben jij een buitengewoon sympathiek, of net aandachtsgestoord.

#10: De arty foto

The-Mona-Lisa-Selfie.jpg
Jij wil vooral een statement maken met je profielfoto en je intellectuele kant uiten. Je staat open voor nieuwe ervaringen maar stiekem kijk jij vrijdagavond met gesloten gordijnen stiekem The Voice van Vlaanderen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.