Wat zegt jouw kapsel over je persoonlijkheid?

Of je bent benieuwd wat jouw haar over jou zegt, of je hebt een idee wat je haar over jou zegt, en je bent benieuwd of wij hetzelfde beweren. Daar gaan we achter komen. Meneer, dit is wat jouw kapsel over je persoonlijkheid zegt.

men working

Photo by Kaique Rocha on Pexels.com

‘Man bun’
Zacht gezegd een controversieel kapsel, dikwijls afgeschilderd als het kapsel voor de alom gevreesde hipster. De knot geeft de uitstraling dat je niet geeft om je uiterlijk, dat je het uit verwaarlozing lang hebt laten groeien, en om het uit je ogen te houden maar in een knot duwt. Maar de realiteit is het tegenovergestelde: dat de knotdrager precies weet hoe carefree hij eruit ziet. Je bent geslepen, maar ook een beetje sluw.

Millimeteren
Gemakkelijk, stijlvol en netjes. Meestal dan. Het makkelijke aan een gemillimeterd kapsel is dat je het gewoon thuis kan doen met de tondeuze. De man met dit kapsel wil geen gedoe, geen gezeik, hij wil er op de meest praktische manier goed uit zien. Heeft verdomme wel betere dingen te doen dan een half uur voor de spiegel staan, ’s ochtends.

Kaal
Kaal is handig, maar kaal is ook cool. Als je kaal bent is er een grote kans dat je het verlies van je dierbare lokken hebt moeten omarmen. Aan die laatste sprieten vasthouden is nooit een goed idee. Een kale man weet wat hij wil, en doet geen moeite dat te verbergen. Het geeft je een ruiger uiterlijk, en straalt zelfvertrouwen uit.

Crew cut
Langer op de bovenkant, kort aan de zijkant is wat 75% van de mannen tegen hun kapper zeggen, maar mannen met de crew cut nemen dat nog een stapje verder. Bij hen is de zijkant tot de huid is kortgeschoren en de bovenkant piekfijn gestyled. Wat het over je persoonlijkheid zegt, hangt af van wat je met het haar bovenop doet. Staat het er losjes bij, dan ben je een gast die graag laat zien dat hij bij de tijd is. Ga je meer voor de militaire look, eh, ja, dan ben je gedisciplineerd en wil je er niets aan hoeven doen. Maar dat impliceert militair al wel een beetje.

Lang haar
Laat je de manen tot over je schouders vloeien, en prinselijk wapperen in de wind? Dat kan twee dingen betekenen. Of je bent zo weinig bezig met het haar op je hoofd dat je het tot in de oneindigheid laat groeien, het gaat immers vanzelf. Of je bent een beetje in touch met je vrouwelijke kant en wil een zwoele look bereiken. Vanzelfsprekend zit er ruimte tussen die twee, maar mannen met lang haar, je weet wie je bent. Wees er trots op.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.