De 12 vrouwelijke orgasmes en hoe je ze bereikt

Wie denkt dat een orgasme altijd hetzelfde voelt, moet dringend beginnen experimenteren. Want, hou je vast, vrouwen kunnen op maar liefst twaalf verschillende manieren klaarkomen. Bedtijd!
grayscale photo of woman wearing lace brassiere and white dress shirt sitting on the cushion

Photo by freestocks.org on Pexels.com

1. Het G-spot orgasme

Mythe of niet, er zijn wel degelijk veel vrouwen die klaarkomen enkel en alleen door dat kleine, sponzige plaatsje te masseren. Laat gynaecologen en wetenschappers maar debateren, het belangrijkste is dat jij door middel van een cirkelvormige, licht drukkende beweging ontdekt of die mysterieuze plek voor jou al dan niet bestaat.

2. Het borsten/tepelorgasme

Wetenschappers hebben ontdekt dat stimulatie van de tepels hetzelfde gebied in je hersenen activeert als stimulatie van de clitoris of vagina. Dus als je hersenen evenveel aandacht schenken aan je borsten, moet je partner dat misschien ook eens doen.

3. Het kusorgasme

Voor deze moet je een beetje geduld hebben. Maar in je lippen zouden evenveel zenuwen zitten als in je clitoris en tepels, waardoor ze hooggevoelig zijn. Doorzetters kunnen een hoogtepunt bereiken door het juiste tongwerk, uitdagend geplaag en vooral een diepe focus.

4. Het anale orgasme

Vanaf de eerste keer zal het waarschijnlijk niet gebeuren, maar wanneer je gewend bent aan het idee kan anale seks geweldig voelen voor vrouwen. Als hij het langzaamaan doet, kan ook een anale vrijpartij je doen climaxen. Tip: glijmiddel is always a good idea.

5. Het U-spot orgasme

U staat voor urethra, oftewel de urinebuis. Ja, dat gaatje waarlangs je plast. De urethra is langs drie kanten omringd door de clitoris en zwelt op wanneer ze gestimuleerd wordt, waardoor de klier van Bartholin voorvocht begint te produceren. En jij dus helemaal klaar bent voor een stoeipartij én een orgasme.

6. Het A-spot orgasme

De derde en laatste “spot” is de A-spot, die zich diep binnenin je vagina bevindt. Je gaat best op zoek naar deze plek, die zich aan de voorkant van de vaginawand richting je navel bevindt, wanneer je al opgewonden bent en je spieren dus ontspannen zijn. Indirect ben je eigenlijk de clitoris aan het stimuleren, maar het resultaat zou alweer een andere sensatie zijn. Het proberen waard, toch?

7. Het cervicaal orgasme

Net als bij de A-spot, bereik je hier sneller resultaat door druk te leggen dan door middel van stimulatie. Diepe penetratie – het gaat om de fornix posterior, die aan de achterkant van de vaginawand ligt – is hier vereist. Gentleness is key, want voor sommige vrouwen is dit een gevoelige zone en kan te diepe penetratie zelfs pijnlijk zijn, als het niet voorzichtig gebeurt. Het orgasme zou een beetje voelen zoals het anale orgasme, wat wel logisch is aangezien ongeveer dezelfde zenuwen geraakt worden.

8. Het clitoraal orgasme

Dit is het meest “standaard” orgasme. De meeste vrouwen kunnen en zullen het vaakst dit orgasme bereiken, terwijl de andere soorten voor een kleinere groep gelukzakken weggelegd zijn. Logisch, aangezien in jouw little love bundle daarbeneden – aka de clitoris – zowat 8000 zenuweinden samenkomen. Vergelijking: de penis heeft er 4000. Lucky us.

9. Het zone orgasme

Iedereen heeft wel dat ene gevoelige plekje waarop zelfs de kleinste aanraking je helemaal gek maakt. Oorlellen, binnenkant van de dijen, de nek: ga samen met je partner op zoek naar what pushes your buttons. En ja, als je je volledig inleeft kan zelfs hier een hoogtepunt uit volgen.

10. Het gemengde orgasme

Simpel: meerdere van voorgaande plekjes worden gestimuleerd. Want seks is werken, of je nu alleen of met een vriendje aan het spelen bent.

11. Het mentale orgasme

Je grootste seksorgaan? Je brein! Ooit wakker geworden van een seksdroom met het gevoel dat je net een enorm intens orgasme hebt gehad? Dat zal dan ook gewoon het geval geweest zijn. Geen aanrakingen nodig, enkel gedachten. Klaarkomen zonder ook maar enige inspanning, kan het nog beter?

12. Meervoudige orgasmes

Meervoudige orgasmes komen op twee manieren: direct na elkaar en met enkele momenten ertussen. Om dit zeldzaam verschijnsel te bereiken, zal je vooral zelf op zoek moeten gaan naar wat jij leuk vindt en volop experimenteren. Probeer verschillende stimuli, technieken en fantasieën en prijs je vooral érg gelukkig als je het ooit zou lukken. You are one lucky girl.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.