Waarom Vrouwen Drama Nodig Hebben (En Hoe Er Mee Om Te Gaan)

adult beautiful beauty blond

Photo by Pixabay on Pexels.com

De drama bom
Wel eens meegemaakt? Je bent aan het chillen met je/een vriendin, en opeens, zonder ogenschijnlijke aanleiding ontploft er een bom. Een drama bom

Soms zie je ze aankomen maar meestal niet.

Elk voorbeeld dat ik trouwens kan bedenken klinkt bijna te triviaal om op te schrijven. Zo herinner ik me een keer dat ik samen met een vriendin was en kort daarvoor had gegeten.

Hoe kon ik dat haar aandoen, dat ik naar knoflook (of zoiets) stonk! Gaf ik niet om haar? Ze was in ieder geval compleet over de zeik.

Waarom vrouwen drama creëren
Mannen tasten over het algemeen totaal in het donker over waarom vrouwen drama creëren.

Voor vrouwen is het, gek genoeg, het omgekeerde. Zij snappen niet waarom mannen hun niet door hebben!

Gelukkig, nadat jij deze blogpost gelezen hebt begrijp jij het wel. En misschien wel op een dieper niveau dan zij.

Hiervoor dienen we stil te staan bij de VROUWELIJKE BEHOEFTEN waarin drama voorziet. Vervolgens gaan we het hebben over hoe je hier als man het beste mee om kunt gaan.

Emotionele belevingswereld van de vrouw
Laten we beginnen met te zeggen dat de emotionele belevingswereld van de vrouw een veel groter spectrum bestrijkt dan dat van de man.

Een vrouw zal de man daarom zo’n beetje altijd kunnen ‘out-emoten’. Ze is vaardiger en ze zal meer variëteit ten toon kunnen spreiden dan een man.

Gaat onze toerenteller van onze emo-motor maar tot drie duizend toeren, die van haar gaat tot vijftienduizend toeren, een veelvoud van die van ons.En wat zou jij doen, als jij een paar honderd pk onder de motorkap had liggen, en je bent een race coureur?

Als jij het gaspedaal niet af en toe flink zou intrappen zou dat toch vrij saai zijn, of niet ouwe? Drama zorgt er dus voor dat het leven niet SAAI wordt. Het houdt de boel spannend.

Nu wil ik niet zeggen dat ze zelf volledig controle heeft over het gaspedaal en de rem. Integendeel, haar hormonen hebben hier een dominante invloed op.

Voor haar voelt het vaak meer dat ze op de golven van de oceaan heen en weer geslingerd wordt. Ze zoekt dus ook iemand op wie ze kan STEUNEN wanneer het stormt.

Evolutionaire psychologie
Laten we een stapje dieper gaan en kijken wat de evolutionaire psychologie hierover zegt. Drama kan namelijk ook gezien worden als overlevingsmechanisme.

Zo bekeken is drama een onbewuste manier om de hulp van haar omgeving te krijgen.

Ze TEST als het ware hoeveel aandacht en hulp ze op dit moment krijgt, zodat wanneer het echt nodig is, ze weet bij wie ze moet zijn.

Zo TEST ze ook mannen. Een zoeken naar bevestiging dat hij bij haar blijft en de zekerheid dat hij voor haar kan zorgen.

Door drama over hem uit te storten kan ze namelijk perfect zien hoeveel moed, geduld en wilskracht hij heeft.

Ook deze test zal vaak een onbewust proces zijn, en zij zal dus soms ook niet weten waarom ze zo doet.

Wat mannen moeten begrijpen
Mannen moeten het volgende kernprincipe begrijpen: vrouwen zijn de MEEST KWETSBARE partij in de relatie!

Zij heeft de emotionele bevestiging nodig, zij is degene die een relatie en commitment najaagt. Zij is degene die de grootste investering maakt wanneer er een gezin gesticht wordt.

Wat mannen kunnen doen
Dus, wat kun je doen wanneer ze begint te schreeuwen tegen je, te huilen of te mokken?

Dit. Relax. Adem diep. En ga niet, onder geen beding, (a) jezelf verontschuldigen, (b) defensief worden, (c) iets ter compensatie doen om het goed te maken, (d) iets anders doen dan: volkomen KALM en NIET REACTIEF zijn.

Blijf innerlijk onbewogen en gegrond.

Wat je vervolgens kunt doen is vragen òf er iets is dat je kunt doen of dat ze gewoon gehoord wil worden. Leer haar behoeften te lezen.

Is ze onzeker? Zo ja, waarover? Als je geen idee hebt is hier een tip: vraag het haar. En leer tussen de regels te lezen wanneer ze antwoord geeft.

Blijf kalm als een rots in de storm. Over tijd zul je leren je intuitie te gebruiken en precies aanvoelen wat ze op dat moment nodig heeft.

Misschien is dat op een liefdevolle manier benoemen wat er aan de hand is, een bevestiging dat je nergens naar toe gaat of simpelweg een knuffel.

Succes!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.