Iemand netjes afwijzen is een kunst

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws… Het is een tactische manier om slecht nieuws een beetje te compenseren. De wereld van een single kent helaas ook niet alleen maar goed nieuws. Een afwijzing is part of the game. Afgewezen worden is vervelend, maar zelf iemand vriendelijk afwijzen is ook geen pretje. Hoe je dat doet? Pepper geeft jou dating tips.

man couple people woman

Photo by Gratisography on Pexels.com

Zoek de balans
Liefde is spanning. Waarom? Het blijft spannend of die crush wederzijds is. De mogelijke afwijzing is juist wat het spannend maakt. Je kan er dus niet omheen. Soms moet je iemand teleurstellen. Word je op date gevraagd, maar is het niks voor jou? Of ben je net op date geweest, maar wil je het daar liever bij laten? Iemand vriendelijk afwijzen is moeilijk. Je wilt wel eerlijk zijn, want valse hoop geven is voor beiden niet fijn. Maar je wilt niet kwetsen. Zorg er dus voor dat je een juiste balans vindt.

Iemand vriendelijk afwijzen voor een date
In sommige gevallen heb je geen date nodig om te beoordelen dat er niets inzit. Zie je al meteen dat het niet jouw type is? Heeft diegene een slechte reputatie? Allemaal redenen om al direct iemand te moeten teleurstellen. Dat kan ongemakkelijk zijn. Het is toch iemand die net alle moed bij elkaar heeft geschraapt en zich kwetsbaar opstelt. Hoe wijs je iemand dan vriendelijk af? Goed nieuws en slecht nieuws: breng het met een compliment.

Iemand vriendelijk afwijzen na een date
Afknappers? Ongemakkelijke stiltes? Soms ontbreekt de klik gewoon. Hoe erg je date het ook probeert, het gaat hem gewoon niet worden. Tactische hints of signalen tijdens je date kunnen het slechte nieuws dan al vast aankondigen. Een afwijzing komt in zo’n geval misschien niet helemaal uit te lucht vallen. Vriendelijk afwijzen is op die manier een stukje makkelijker.

Samengevat:

  • Geen smoesjes: wees gewoon eerlijk. Vergeet niet, bot is niet eerlijk.
  • Als je afgewezen wordt, laat je ego niet spreken. Het kan gebeuren.
  • Breng het met iets positiefs: goed nieuws en slecht nieuws
  • Zorg voor een goede voorbereiding: geef signalen van tevoren
  • Geef geen valse hoop: uitstel van executie is geen oplossing

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.