Deze 8 dingen in je slaapkamer saboteren je seksleven

Hebben jij en je partner de laatste tijd minder zin om de horizontale tango te dansen? Als je niet meteen de vinger kan leggen op de reden van je afgenomen seksdrive, moet je eens – letterlijk – om je heen kijken. De slaapkamer heeft namelijk een enorme invloed op je slaap én je seksleven.

white and black mattress fronting the mountain

Photo by wayX on Pexels.com

De volgende acht boosdoeners moet je meteen uit de slaapkamer bannen.

Geurtjes
We beginnen makkelijk. Vieze geurtjes hebben een grote invloed op je humeur, maar gelukkig kan je hier met een frisse spray snel korte metten mee maken.

Nachtkastje
Neen, je hoeft je nachtkastje niet buiten te gooien, maar wel de onnodige dingen die je daarop hebt staan. Zo horen een verzameling oude kassatickets of boeken doe je nooit hebt uitgelezen niet naast je bed te liggen. Je nachtkastje heeft alleen een wekker nodig en moet vooral rust uitstralen.

Kleuren
De kleuren in je omgeving hebben meer invloed op je dan je beseft! Mensen reageren allemaal anders op kleuren, maar volgens een Brits onderzoek wil je vooral grijs vermijden in de slaapkamer. Dat zou de zin in seks verminderen. Paars zou dan weer een stimulerend effect hebben op je libido…

Gsm
Deze zag je ongetwijfeld al van ver aankomen: een gsm mag je nooit in je buurt laten slingeren als je een goede nachtrust wil. Bovendien moet je in bed alle aandacht op je partner vestigen en niet op de zoveelste meme waarin je getagd bent door vrienden.

Televisie of computer
Ook andere elektronische toestellen zoals een tv of computer kan je het best niet in de slaapkamer zetten. Het kan weleens gebeuren dat je even moet doorwerken op je laptop, maar leg die dan in een andere kamer als je klaar bent.

Lakens
Niemand heeft graag vieze lakens en aan je was denken is al helemaal niet sexy. Ook de stof maakt een groot verschil. Het is een kleine investering, maar een zijden setje voelt hemels wanneer jullie tussen de lakens kruipen.

Rommel
Dit is voor de hand liggend, maar toch geven we je de tip nog eens mee: zorg dat je kamer opgeruimd is. Een rommelige omgeving schreeuwt allesbehalve seks.

Herinneringen aan je ex
Aangezien je toch aan het opruimen bent geslagen, mag je ook meteen die cadeautjes van je ex in de vuilnisbak kieperen. Er is geen plaats meer voor hem in je leven en al helemaal niet in je slaapkamer.

bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.