Geluk is een beetje zoals liefde – als je er heel hard naar zoekt, dan vind je het niet

De Amerikaanse psycholoog Emily Esfahani Smith dacht lange tijd dat de perfecte relatie en de perfecte baan de formule waren voor geluk. Maar de zoektocht naar perfectie bracht juist onrust. Het moment dat ze anders naar geluk ging kijken, werd ze het ook.

three red hearts hanging with white flowers

Photo by Pixabay on Pexels.com

Hierbij ontdekte ze iets opmerkelijks: mensen die op zoek zijn naar geluk, zijn juíst ongelukkiger. We lijken het van de buitenkant allemaal zo goed voor elkaar te hebben, maar tegelijkertijd voelen we ons van binnen vaak ontredderd en alleen. Volgens Emily Esfahani Smith is dat zo omdat het ons vaak aan zingeving ontbreekt.

Want hoe word je nou echt gelukkiger in je leven? Esfahani Smith schreef er een boek over genaamd: ‘The Power Of Meaning.’ In deze TEDtalk deelt ze de vier elementen die bijdragen tot meer geluk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.