De 11 groenste picknickplekjes in België

Zin in een extraatje dit weekend? Ga picknicken! Hier zijn de 11 mooiste plaatsen waar je vrij je picknickkleed kunt spreiden om samen met familie en vrienden te genieten. Bubbels, iemand?

apples bananas basket bunch

Photo by PhotoMIX Ltd. on Pexels.com

1. LA HULPE
In het beroemde domein ‘La Hulpe’ van Solvay is het, zover het oog reikt, genieten van grasvelden, prachtige bomen en rododendrons (heidenplanten). Een pareltje aan de rand van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Je ontdekt er 450 soorten wilde planten, niet minder dan 38% van de totale Belgische flora.

2. HÉLÉCINE
Het kasteelleven rondom het domein van Hélécine in Hannuit bekoort elke buitenliefhebber: 28 hectare natuurgebied, een reusachtige zonnewijzer, een 19de eeuwse koelcel, een speeltuin, visvijvers, minigolf én picknickplaats mét barbecue (met reservatie, €20).

3. OTTIGNIES
Het bos vol dromen: het groene paradijs in Ottignies zorgt op hete dagen voor afkoeling met een buitenzwembad, kinderbad en strand in de maanden juli en augustus. Met meer dan 17 km gemarkeerde paden is dit een hemels plekje voor wandelaars.

4. DE KREKEN VAN SINT-LAUREINS
Het idyllische landschap van Sint-Laureins is met z’n vele kreken dé ideale plek om te picknicken. Fiets of wandel naar de Boerekreek, de Molenkreek of de Blokkreek en spreid je picknickkleed uit bij een van de mooie rustplekjes.

5. BULSKAMPVELD
Domein Bulskampveld in Beernem strekt zich uit over een kasteelpark, bossen en akkers. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen terwijl de kinderen zich uitleven op de speeltuin of in het speelbos. En uiteraard vormt het vele groen hét perfecte decor voor een geslaagde picknick.

6. BREIVELDE
Park Breivelde in Zottegem is een beschermd parkdomein in Engelse stijl, met verschillende vijvers en een speels riviertje. Honger gekregen? Aan een van de picknickbankjes in de Parkstraat kun je zalig van je zelfgemaakte lunch genieten.

7. SCHEPS
In natuurgebied Scheps in Balen vind je nog een stukje ongerepte natuur. Je vergaapt je aan open velden, waterlopen, en poelen met veel bloemen. Ga over het bruggetje naar het grote picknickeiland en vlij je gezellig neer voor een lekkere hap.

8. ABDIJ VAN AVERBODE
De Abdij van Averbode is een beschermd natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Probeer één van de drie verschillende wandelroutes in Averbode Bos uit en stop onderweg even voor een lekkere picknick. Info: de Abdij van Averbode

9. SENEFFE
Het domein van Seneffe bestaat uit een majestueus kasteel in neoklassieke stijl met een theater, oranjerie, volière en een Engels park van 22 hectares met Franse tuin en vijver. Picknickplekjes bij de vleet! Info: domein van Seneffe

10. MOLENS IN GRIMBERGEN
De molens in Grimbergen brengen je terug naar het Brabant van vroeger. Langs een kabbelend beekje loopt een rustieke weg door de velden richting de molens. Even moe? Rust even uit op de vele houten bankjes onderweg. Info: de molens in Grimbergen

11. SAHARA IN DE WESTHOEK
Picknicken in de Sahara. Je leest het goed, de Sahara is vlakbij. Richting de kust, vlakbij De Panne vind je een groot natuurreservaat met duinen om in te struinen, duingrasvelden en Poolse Konikpaarden. Meer info: wandelkaart van de Westhoek

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.