10 mannensoorten op een rij

man wearing heather gray crew neck shirt

Photo by Mike Greer on Pexels.com

 

1. DE SPORTIEVE MAN

Hij slaat geen marathon over, staat vaker voor de spiegel om zijn spieropbouw te checken dan jij om je looks te controleren, woont in de sportschool en is extreem culinair begaafd als het aankomt op het shaken van water met een paar scheppen poeder uit een megapot proteïnen.

Het is misschien een beetje veel van het goede, maar feit is: deze man ziet er wel goed uit. Je snakt soms naar een patatje en wat series bingewatchen op de bank, maar dat zit er met deze man niet in. Een dag niet gesport, is een dag niet geleefd.

2. DE SPORTMAN

Niet te verwarren met de sportieve man. De sportman kijkt vooral heel veel naar sport. Hij heeft een seizoenskaart voor zijn favoriete club, zondag eet hij met het bord op schoot om Studio Sport te zien en zomers met én een E- of WK, én de Tour de France én de Olympische spelen zijn voor hem het absolute summum.

Hij praat ook graag over sport, want hij weet er veel vanaf. Meer dan de professionals die de sport uitvoeren of de trainers die deze profs begeleiden in elk geval. Hij praat ook tegen de tv, alsof de andere kant hem kan verstaan. Zo’n man maak je het gelukkigst met een eigen tv-kamer mét koelkast. En zo heb jij de tv ook weer een beetje voor jezelf.

3. DE MANNENMAN

De mannenman staat heel dicht bij de basis. Als er een mooie vrouw in de buurt komt, gaat hij wat harder praten en neemt hij een stoere pose aan. En als er vlees op zijn bord ligt, eet hij dat het liefst met zijn handen.

Het is het type man dat het beste past in een verwilderd bos, met een geweer op zijn rug om indien nodig wild te schieten. Kleding moet vooral comfortabel zitten, hij heeft overal een oplossing voor (super handig, dit is dus de man die in een handomdraai een muur metselt of jouw auto repareert) en less is more is zijn motto. Geen poespas dus bij deze man, maar what you see is what you get.

4. DE VROUWELIJKE MAN

De man waarover regelmatig wordt gefluisterd dat ie misschien wel gay is, maar jij weet wel beter. Deze man heeft gewoon een vrouwelijke touch en is altijd goed gekleed. Hij ziet het als je een halve kilo bent afgevallen, als je een nieuwe broek aan hebt en hij geniet van de verse bloemen die je op tafel hebt gezet.

Hij houdt van winkelen en zoekt geduldig mee naar het perfecte zwarte jurkje. Hij schudt je sierkussens op de bank op, huilt als er in All You Need is Love weer een Australische gezinsband hersteld wordt en hij is gek op de kat. Hij kan goed overweg met je vriendinnen, blijft er ook altijd even bij zitten als ze er zijn en met hem doe je de opvoeding van de kinderen volledig 50/50.

5. DE HIPSTER

Een nog vrij nieuwe soort man, maar inmiddels niet meer weg te denken uit menig stads straatbeeld. De hipster herken je al van verre. Hij draagt een nogal aanwezige baard, een overhemd dat een beetje op een jurkje lijkt, té fancy sneakers en met een beetje pech ook nog een knotje.

Hij is mega-creatief. Hij maakt van doperwten, lege bierblikjes en haarelastiekjes de mooiste kunstwerken of hij geeft workshops ‘Vanuit het hart dichten in twee woorden’ in het Vondelpark. En als hij de biologische barbecue bestiert, doet hij dat met een leren schort om. Het moet je ding zijn, maar hip is het wel.

6. DE BUSINESSMAN

Tja, redelijk makkelijk te herkennen aan zijn dikke zwarte auto, zijn mooie maatpak en gelikte schoenen. Met hem eet je vooral buiten de deur, hij is regelmatig op zakenreis en je leeft in weelde, want de zaken gaan goed. Het kan met deze man twee kanten op: ofwel hij is je eeuwig trouw en je gaat samen met hem rentenieren in een leuk appartement ergens in Zuid-Frankrijk. Ofwel hij belazert je met al zijn secretaresses. Het is een gok…

7. THE BOY NEXT DOOR

Deze man is heel gewoon. En dat klinkt heel saai, maar jij bent er zielsgelukkig mee. Hij heeft een normale baan, rijdt in een normale auto en gaat iedere week bij zijn moeder lunchen. Hij traint eens per week met zijn oude voetbalmaten, lust wel een biertje, is gek op zijn kinderen, leider van het team van je oudste en wil op vakantie naar een camping in Frankrijk.

Hij vergeet jullie trouwdag zo nu en dan, maar je krijgt met je verjaardag wel een fles van je favoriete luchtje. Ieder jaar opnieuw. Hij houdt van een bal gehakt met andijvie en een boterham met kaas. Een good old Dutch guydus.

8. DE SLIMME MAN

Deze man heeft antwoorden op al jouw vragen. Hij fixt je computer als je een complete vastloper hebt, hij vult met drie vingers in zijn neus je belastingaangifte in, hij heeft een baan waarvan jij de functie niet eens foutloos kunt spellen en hij voert in zes talen het woord in het buitenland: de man met brains dus. Het kan ontzettend sexy zijn, zo’n slimmerik, maar je kunt natuurlijk ook het type treffen dat op school met een net iets te grote schooltas en dito bril vooraan in de klas plaatsnam om maar niets te missen van de wiskundeles.

9. DE EEUWIG JONGE MAN

Hij draagt áltijd All Stars en een jeans. Kamt zijn haar niet. Ligt het liefst uren op de grond met de kinderen een legokasteel te bouwen. Wil in de kinderloze variant alleen maar reizen met een rugzak op. Kan van het ene op het andere moment iets bedenken dat ook NU moet worden uitgevoerd: voor een goed doel naar Parijs fietsen of zo.

Hij maakt overal een spelletje van (kerstomaatjes op afstand in de saladeschaal schieten bijvoorbeeld), gaat het liefst met vrienden een partijtje lasergamen en neemt het leven onder de streep niet altijd even serieus. Je kunt heel erg met hem lachen, maar een beetje meer verantwoordelijkheidsgevoel zou geen kwaad kunnen. Al gooide hij zijn sokken maar eens in de wasmand…

10. DE VAGE MAN

Zo’n man die omhuld is door mysterie. Je weet niet precies wat hij voor werk doet. Hij kijkt je soms minutenlang indringend aan waardoor je enerzijds een beetje week in de knieën wordt, anderzijds bloednerveus. Je hebt zijn ouders nog nooit ontmoet.

Hij laat niet veel los over zijn emoties, maar als hij iets zegt, is het wel heel diepzinnig. (Wat hij ermee bedoelt, begrijp je alleen niet.) Deze man heeft bij voorkeur een buitenlandse afkomst, want een beetje een taalbarrière maakt hem nóg mysterieuzer. En spannender.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.