Is jouw baby lelijk? Eén op twaalf ouders vreest van wel

Hoewel we verwachten dat elke ouder zijn kind het allermooiste, meest volmaakte en schattigste wezen op deze aardbol vindt, is maar liefst één op de twaalf kersverse mama’s en papa’s niet tevreden met het uiterlijk van hun baby. Daarnaast wordt ook minstens één kind van een bevriend koppel door 27 procent als ‘lelijk’ bestempeld, dat blijkt uit een enquête van de koopjeswebsite myvoucherscodes.co.uk.

baby children cute dress

Photo by Pixabay on Pexels.com

De enquête kwam er nadat de Britse website merkte dat de klanten de afgelopen drie maanden steeds vaker de zoekterm ‘baby beautyproducten’ ingaven in het zoekveld. Hierop startte de site een anonieme enquête bij 1.352 ouders uit het Verenigd Koninkrijk met minstens een kind onder de vier jaar. Er werd gepeild naar de mogelijke schoonheidsbehandelingen waaraan de ouders hun kinderen onderwerpen.

Nagellak
Wat bleek nu? Maar liefst een vierde van de ondervraagden gaf toe ooit al eens beautyproducten gekocht te hebben voor hun peuter. Vooral nagellak scoorde goed (35 procent), gevolgd door lippenstift (28 procent), mascara (23 procent) en concealer (12 procent). Verrassend genoeg vinden ouders hun kinderen ook wat bleekjes. Zo vult zelfbruiner met 8 procent de top vijf aan van meest gekochte schoonheidsproducten voor kinderen onder de vier jaar.

“Voor de lol”
Je vraagt je nu misschien af waarom ouders hun kleine spruiten in godsnaam aan deze beautybehandeling onderwerpen. De deelnemers hadden alvast een uitleg klaar. “Voor een speciale gelegenheid” was het meest voorkomende antwoord (39 procent). Daarnaast gaf een derde droog toe dat ze hun kind eenvoudigweg een beetje mooier wilde maken. 14 procent zei dan weer dat ze het louter deden voor de lol. Tot slot benadrukte 9 procent van de ouders dat het niet hun idee was, maar dat hun kinderen er zelf naar vroegen.
Schaamte
Op de vraag of ze stiekem schrik hadden dat hun kind ‘lelijk’ was, gaf een op de twaalf mama’s en papa’s toe van wel. De ouders beseffen dat dergelijke gevoelens niet algemeen aanvaard worden. Zo gaf maar maar liefst 54 procent toe zich hierover te schamen. En ook de kinderen van bevriende koppels voldoen niet altijd aan het schoonheidsideaal. Een vierde vond minstens één kind van een vriend of vriendin ‘lelijk’.
“Voor volwassen”
“De resultaten waren zeer verrassend”, aldus Mark Pearson, manager van de website die de enquête uitvoerde. “Het ziet ernaar uit dat vele ouders het gevoel hebben dat ze iets moeten doen aan het uiterlijk van hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat we de ouders eraan herinneren dat schoonheidsproducten gemaakt worden voor de huid van een volwassene en niet voor die van een kind. Ouders kunnen zich later nog voldoende zorgen maken over beautyproducten als hun kinderen in hun pubertijd komen”, besluit Pearson.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.