Dit verklappen je vingers over jezelf

Ons lichaam is een ingenieus fenomeen. Wanneer je bekend bent met acupunctuur dan weet je dat alle organen als reflexpunten in je oorschelp zitten. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt acupunctuur al duizenden jaren toegepast. Als je googled kun je op diverse afbeeldingen zien hoe je lichaam, ofwel al je organen, als een foetus met het hoofd omlaag in je oor is afgebeeld.

person s right hand

Photo by Juan Pablo Arenas on Pexels.com

Onze hand fascineert de mens al duizenden jaren. De kunst van het handlezen of chiromantie gaat ver terug in de tijd. Handlezen is een kunst en wetenschap die reeds duizenden jaren beoefend wordt. Het is niet zo eenvoudig te leren, dat bleek wel uit het volgende. In 1992 las een student, die bij mij de opleiding deed, de hand van mijn toenmalige echtgenoot. Ze had al jaren les van de bekende handlezer Edo Sprong, in 2013 overleden. Het was november 1992 dat ze vertelde dat mijn man een lang leven tegemoet kon zien. Op 11 februari 1993 overleed hij, drie maanden later. Handlezen is echt een vak apart.

Vingers verklappen je karakter
Niet alleen de lijnen in je handen kunnen je veel duidelijk maken, ook je vingers. Vingers vertellen je hoe het karakter van iemand is. Je rechterhand heeft te maken met actie, ook als je links bent, de mannelijke kant. Het is de verbinding met ons bewustzijn. Het vertelt je conditie, heeft te maken met verstand en/of het praktisch realiseren van iets. Ofwel als je daarmee bekend bent: alles wat met het yangprincipe te maken heeft. Je rechterhand is ook de vertegenwoordiger van hoe je leven nu is.

Je linkerhand heeft te maken met hoe je karakter in het verleden was, datgene dat achter je ligt. Dat kan in je jeugd zijn of, wanneer je een ommekeer in je leven aanging, tot voor kort. Je linkerhand vertelt meer over je gevoelens en hoe je lichamelijke en geestelijke gesteldheid is. Het is de verbinding met je onderbewustzijn. Ofwel het vertegenwoordigt alles dat met het yinprincipe te maken heeft.

Je vingers vertellen…
Wanneer je per ongeluk je hand stoot of iets met een van je vingers krijgt dan heeft het meestal te maken met een belangrijk aandachtspunt in je huidige situatie. Immers je Ziel vertelt via je lichaam wat belangrijk voor je is. Elke vinger komt overeen met een element. Ben je bekend met de elementenleer, dan is het heel eenvoudig om te herleiden waar je opmerkzaam voor dient te zijn. Hier een korte uitleg waar de vingers voor staan:

De pink staat voor: ‘puur praktisch aan het werk gaan’ en is verbonden met het element aarde.

De ringvinger staat voor gevoel. Het is ook je creativiteit, je intuïtie, je impulsiviteit, je spontaniteit gebruiken. Het is de vinger van de liefde, vandaar ook dat bij een huwelijk daar de ring wordt omgedaan. De ringvinger is verbonden met het element water.

Je middelvinger is verbonden aan het element vuur. Wanneer iemand zijn middelvinger naar je opsteekt, dan laat hij zijn vuur zien. Meestal is dat een uiting van agressie. Maar je middelvinger staat ook voor passie, uitdagingen aangaan. Het ‘vuur’ in jezelf oprakelen. Vol energie er tegenaan gaan.

Je wijsvinger betekent: zelf mogen bepalen wat je wilt. Je wijst juist met die vinger vaak aan van ‘dit wil ik of dat wil ik’. Aanwijzen doe je altijd met de wijsvinger, zelden met een andere vinger. Zelf bepalen wat je wilt, een keuze maken, is via je verstand, door praktisch na te denken (rechterhand). Of door hoe je het altijd hebt gedaan (linkerhand). Je wijsvinger is verbonden met het element lucht. Hou het luchtig of haal diep adem en zucht, dat hoort ook bij deze vinger.

Je duim geeft aan: gebruik je wilskracht. Aan de duim kun je zien hoe iemand is, hoe hij/zij denkt. Je duim is verbonden met het element ether. Iemand met een sterk gebogen duim zal altijd eerst aan anderen denken. De duim gaat dan vanaf het midden kootje al buigen, zie de foto hiernaast. Deze persoon denkt vaak: ‘Ben ik niet te belastend?’

Ben je meegaand of eigenwijs?
Mijn linker duim is helemaal recht, mijn rechterduim buigt een klein beetje. In het verleden was ik eigenwijs en ging altijd mijn eigen gang. Inmiddels heb ik geleerd toch ook af en toe naar de adviezen van anderen te luisteren. Erg sterk gebogen is mijn rechterduim nog steeds niet. Deze buigt zich pas bij de nagel. Dat wil zeggen: Ik luister wel naar een ander, maar ik denk niet: ‘Zou ik te belastend zijn voor de ander?’ Ofwel ik los geen problemen op voor anderen, geef adviezen en of men daar wel of niets meedoet is voor mij helemaal prima.

Als je je twee duimen bekijkt, dan kun je concluderen dat links is: Zo heb ik het altijd gedaan. En rechts is hoe je het nu doet. Daar kan dus verschil in zitten. Is bijvoorbeeld je linker duim kaarsrecht en je rechterduim sterk gebogen, dan kan het zijn dat je vaak te horen hebt gekregen om meer aan anderen te denken. Zou het in je karakter zitten om anderen te laten voorgaan, dan zou ook de linker duim gebogen zijn. Heb je twee kaarsrechte duimen, dan handel je vanuit het principe: de ander lost zelf maar de eigen problemen op!

Dit zeggen je vingers over je seksleven
Zo zegt de lengte van je vingers iets over hoe je behoefte is op het gebied van seks, je gezondheid en je gedrag. Over het algemeen is bij vrouwen de ringvinger korter dan de wijsvinger. Bij mannen is de ringvinger meestal langer dan de wijsvinger. Als je je vingers plat op tafel legt, kun je zien hoe de verhouding is tussen je ring- en wijsvinger.

Onderzoek heeft bewezen, dat indien de ringvinger langer is dan de wijsvinger, dat je in de baarmoeder een extra dosis testosteron hebt meegekregen. Is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan kreeg je juist een extra dosis oestrogeen mee. Ons hormoonstelsel heeft onder andere invloed op ons gedrag, gevoel en emotie. Zowel seksueel gedrag, agressie, depressie, als ons leervermogen. Testosteron is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mannelijke eigenschappen en oestrogeen voor de vrouwelijke eigenschappen.

Een vrouw waarbij de ringvinger langer is dan de wijsvinger heeft meer behoefte aan seks, zelfs tot op hoge leeftijd. Zal eerder voor exacte en/of praktische vakken c.q. beroepen kiezen dan bijvoorbeeld taal of creativiteit. Ze heeft ook meer last van talgproductie, beharing en overgewicht. Heeft veel energie, ook tot op hoge leeftijd.

Een man waarbij de ringvinger kleiner is dan de wijsvinger heeft meer vrouwelijke eigenschappen. Is erg galant, romantisch, luistert aandachtiger en heeft een fijn contact met vrouwen. Je begrijpt dat hun libido wat minder kan zijn dan mannen die een langere ringvinger hebben dan de wijsvinger.

Zo zou ik nog heel wat kunnen vertellen over onze handen. Het belangrijkste is dat we op de signalen letten die de Ziel ons via het lichaam geeft.

Bron

Stevige handdruk

Je kent het wel: iemand knijpt je hand fijn bij een zakelijke ontmoeting. Wat weet of denk je dan over die persoon? Afhankelijk van hoe je zelf bent, vind je diegene misschien zelfverzekerd of overheersend. Ira Nagel, handlezer en eigenaar van het Namasté Café in Den Haag: ‘Mensen met een ferme, droge handdruk zijn daadkrachtig en vaak ook dominant. Een slappe handdruk staat voor het tegenovergestelde: weinig zelfvertrouwen. Klamme handen geven iets prijs over de zenuwen en staan daarmee ook voor gevoeligheid.’

Huidstructuur van je handen

Ruwe huidstructuur: onstuimig, aanpakker

Normale huidstructuur: evenwichtig, bewust van gevoelens van anderen

Fijne huidstructuur: sensitief, gevoelig voor sfeer

Grote of kleine handen

Heeft iemand in verhouding grote of kleine handen? Mensen met grote handen zijn levensgenieters, veelzijdige types. Mensen met kleine handen zijn snelle denkers, vaak een tikkeltje ongeduldig. Ira: ‘In gesprek met iemand met kleine handen moet je snel to the point komen, anders ontstaat er onrust. Het zijn vaak proactieve mensen die de grote lijnen zien. Gesprekspartners met grote handen zijn rustiger. Als ze ook lange vingers hebben, zijn ze analytisch. Mensen met middelgrote handen zijn zowel intuïtief als verstandelijk en daarom goede bemiddelaars.’

Lengte van je vingers

Lange vingers: analytisch, oog voor detail

Korte vingers: helikopterview, handelingsgericht

Middellange vingers: combinatie van eigenschappen korte en lange vingers

Vingerkootjes

De lengte van de vingerkootjes vertelt je of iemand vooral emotioneel, rationeel of fysiek is ingesteld. Mensen met een bovenste kootje dat langer is dan het middelste en onderste zijn vaak emotioneel en vertrouwen op hun gevoel. Een lang middelste kootje zie je bij rationeel ingestelde mensen en een lang onderste kootje staat voor de behoefte aan fysieke uitdaging. ‘Een ingesnoerd onderste kootje staat voor niet goed geaard zijn’, legt Ira uit.

Bekijk je kootjes

Langste bovenste kootjes: inspirerend, spontaan, creatief

Langste middelste kootjes: verstandelijk, zet ideeën om in plannen

Langste onderste kootjes: goed geaard, doeners, fysieke uitdaging

Lengte vingers

‘Is je wijsvinger korter dan je ringvinger dan heb je een lange periode van onzekere gevoelens over jezelf gekend. Deze periode kan al over zijn, maar de vinger wordt niet meer langer’, verklaart Ira. Een middelvinger die bijna een kootje boven de buurvingers uitsteekt is er één van gestructureerde types die zich aan afspraken houden. Een korte pink (topje komt uit onder het bovenste kootje van de ringvinger) is van de laatbloeiers die na hun dertigste in een stroomversnelling raken. Een wijsvinger die langer is dan de ringvinger staat voor mensen die thuis dezelfde rol aannemen als op hun werk.

Welke vinger springt eruit?

Duim: doorzettingsvermogen, wilskracht

Wijsvinger: groei, ambitie, zelfbewustzijn, spiritualiteit

Middelvinger: verantwoordelijkheidsgevoel, structuur, ernst

Ringvinger: levenslust, energie, geluksgevoel

Pink: communicatie, zelfexpressie

Meer of minder flexibel

Kun jij je vingers makkelijk naar achteren bewegen? Dan geef je misschien te makkelijk mee. Je linkerhand staat voor je privéleven, de rechter voor je werk. Ira: ‘Het kan dus zijn dat je de vingers van je linkerhand makkelijker kunt buigen omdat je privé flexibeler bent dan zakelijk.’ Een duim die je ver naar achteren kunt buigen, betekent dat je snel van mening verandert door de invloed van anderen.

Bekijk je handlijnen

Weinig lijnen: kan goed bij zichzelf blijven, niet gevoelig voor de invloed van anderen

Veel lijnen: vol hoofd, stressgevoelig, gevoelig voor invloed van anderen

Heel fijne, dunne lijnen: hoogsensitief, extreem gevoelig

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.