Waarom het fijn is om een vrouw te zijn

Van het één vallen wij, vrouwen, in het ander. Het begint al in de pubertijd. We worden ongesteld. Elke maand weer. Vervolgens zijn wij degenen die zo’n 9 maanden met een baby in de buik mogen lopen om de baby vervolgens op de wereld te zetten. En dan krijgen we tot slot ook nog te maken met de overgang. Feest! Ja zeker, want wij zijn toch onwijs gezegend met het feit dat we vrouwen mogen zijn.

woman standing at the back of cornstalk

Photo by PETRA BAUMAN on Pexels.com

Sommige vrouwen vinden de verdeling tussen mannen en vrouwen oneerlijk. Vrouwen krijgen alles en bij mannen houdt het op met de aardappel in de keel en midlife crisis. Waarom dit het geval is, is onduidelijk. Misschien omdat vrouwen meer aankunnen dan mannen. Zeg het maar. En hoewel je misschien wel eens hebt gedacht dat je een man wil zijn, wij hebben toch veel meer voordelen dan hun.

Voor één dag een man zijn…
Wie heeft het wel niet gedacht: als ik voor een dag een man kan zijn, plas ik overal waar ik maar kan. Dat is met stip één van de voornaamste redenen waarom wij een man willen zijn. Voor één dag is dat misschien leuk, maar tegenwoordig kan en mag dat niet zomaar overal en je kan het vrouw zijn toch echt niet missen?

Hoe vaak heb je wel niet van je charmes gebruik gemaakt om de mannen om je vinger te winden, heb je Moeder Natuur gebruikt als excuus van je verslaving aan chocola en heb je gretig gebruik gemaakt van het stigma dat vrouwen alleen maar shoppen. Inderdaad! Natuurlijk zijn we iets ouder geworden, maar daardoor is het vrouw zijn zeker niet minder leuk. Hieronder een 7-tal van andere pluspunten die wij als vrouw hebben.

7 keer het is fijn om een vrouw te zijn
– Als buiten de temperaturen oplopen, hebben wij de luxe om een rokje te dragen en niet zo’n driedelig pak waar je het al warm van krijgt als je er naar kijkt;
– Volgens onderzoek leven vrouwen langer dan mannen;
– ‘Moeder Natuur’ geeft ons een goed excuus gegeven om onszelf extra te verwennen. Voelen we ons iets minder, dan nemen we iets lekkers bij de koffie of gaan we ontspannen in een warm bad;
– Hebben we een nacht minder geslapen en hangen de wallen tot op onze knieën? Of is er weer een rimpeltje bijgekomen? Geen probleem, want wij kunnen make-up gebruiken;
– Wij hebben het geluk dat we een kind op de wereld mogen zetten, een geluk dat mannen nooit zullen kennen;
– Kaalheid komt bij vrouwen minder vaak voor dan bij mannen;
– Wij kunnen zonder mannen leven, maar mannen niet zonder ons.

Zo zijn er nog talloze andere voordelen van het vrouw zijn. Misschien ervaren we op dit moment, tijdens de overgang, het vrouw zijn iets minder als geslaagd. Maar als je nagaat wat je als vrouw allemaal kan doen en hebt gedaan, dat had je dat toch niet willen missen?

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.