Doe jij deze 4 dingen voor het slapengaan? Pas op: die maken je ouder

En dat proces wil je zo lang mogelijk uitstellen.

woman sleeping on white bed holding blue pillow

Photo by bruce mars on Pexels.com

Met voldoende nachtrust en een goede zonnebrandcrème kom je een heel eind, maar het is niet genoeg in de strijd tegen huidveroudering. Het zit hem namelijk ook in de kleine dingen die je doet. Hoe je je jonge, frisse uitstraling zo lang mogelijk behoudt? Door onderstaande 4 dingen voortaan te laten.

Op je gezicht slapen
De zwaartekracht gaat ons op een gegeven moment parten spelen wanneer we steeds weer op ons gezicht slapen. Dat trekt het vocht in je gezicht namelijk naar beneden, wat zwellingen en dikke ogen veroorzaakt. Na verloop van tijd zal de hoeveelheid collageen in je lichaam afnemen en je huid verslappen. Het enige wat je daaraan kunt doen, is – helaas – niet meer op je gezicht slapen. Train jezelf in plaats daarvan om die acht uur per nacht op je rug te maken.

Je gezicht niet wassen
Was je gezicht voor het slapengaan, zo verwijder je het vuil en zweet dat je gedurende de dag verzameld hebt. Met name belangrijk na het sporten, anders raken je poriën verstopt en is het risico op een uitbraak extra groot. Ook als je een vette huid hebt, kun je een schoonmaakbeurt in de avond beter niet overslaan. Ons advies: gebruik een zuiverende scrubgel om je poriën te reinigen en was regelmatig je kussensloop.

Te veel verzorgingsproducten gebruiken
Gebruik je een scala aan verschillende crèmes (allang niet meer slechts voor vrouwen), ook al weet je niet precies waar die allemaal voor dienen? Dan zou het kunnen dat je je huid meer kwaad dan goed doet. Producten met retinol werken bijvoorbeeld goed tegen rimpels. Maar gebruik je die in combinatie met benzoyl-peroxide (tegen acné), dan kan dat je huid uitdrogen en irriteren. Het gevolg: je velletje ziet er rood en ontstoken uit. Dat was vast niet de bedoeling.

Niet genoeg water drinken
Hydratatie is cruciaal, aangezien water een belangrijk onderdeel is van je huid en de structuren daaronder. Is je huid uitgedroogd, dan verliest die zijn stevigheid en veerkracht en zullen rimpels sneller zichtbaar worden. Drink daarom minstens zes glazen per dag.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.