15 dingen die elke vrouw in haar leven gedaan moet hebben

Het leven is kort en daarom is het belangrijk om af en toe uit de ban te springen. Of het nou gaat om iets waar je in eerste instantie hard van weg zou willen rennen of juist iets wat je áltijd al hebt willen doen: ga ervoor!

woman holding black box

Photo by Godisable Jacob on Pexels.com

Je kunt natuurlijk zelf een lijstje samenstellen met dingen die je al in je achterhoofd hebt. Mocht je inspiratie nodig hebben, hier zijn 15 dingen die iedere vrouw eens in haar leven zou moeten doen.

1. Verf je haar in een opvallende kleur
Je hoeft niet gelijk een pot roze of groene verf tevoorschijn te halen, maar blondine worden terwijl je zelf brunette bent of juist andersom is natuurlijk hartstikke spannend. Of wat dacht je van prachtig rood haar? Trek die stoute schoenen aan en ga naar de kapper voor goed kleuradvies!
2. Doe vrijwilligerswerk
Er is passend vrijwilligerswerk voor iedereen en veel tijd hoeft het helemáál niet te kosten. Of je nu dol ben op dieren en af en toe helpt in het plaatselijke asiel, of liever op pad gaat met een eenzame oudere of vluchteling. Vrijwilligerswerk vergroot je netwerk én je doet iets goed voor een ander. Daar wordt iedereen toch gelukkig van?

3. Overwin een angst
Iedereen is wel bang voor iets: spinnen, achtbanen, hoogtes… Tijd om daar een einde aan te maken! Houd die vogelspin uit je dochters biologieles eens vast, of ga met de hele familie in de achtbaan. Je hoeft heus niet gelijk 25 keer over de kop, dus waar wacht je nog op?

4. Boek die droomvakantie
Lekker ieder jaar naar Frankrijk is natuurlijk héérlijk, maar wordt het niet eens tijd om die droomreis waar te maken? Met de camper door Australië, op safari in Zuid-Afrika of een wijntour door Italië: klik en boek!

5. Word beste vrienden met een huisdier
Niets is zo fijn als beste vrienden zijn met een hond of kat. Wie de tijd heeft voor een harig vriendje, gaat daar geen spijt van krijgen. Als je goed voor je beestje zorgt, maak je vrienden voor het leven, want een huisdier houdt onvoorwaardelijk van jou.

6. Koop een duur kledingstuk
Investeer in een fantastisch kledingstuk en doe je ogen dicht als je je pincode intoetst. Die mooie jas of die prachtige schoenen. Mocht je nog twijfelen, doe het gewoon!

7. Beklim een berg en geniet van het uitzicht
Je hoeft niet je niet gelijk in te schrijven voor een expeditie naar Mount Everest, maar het is absoluut de moeite waard om op vakantie een mooie bergtocht te maken naar een fantastisch uitzichtpunt. De top bereiken voelt als een overwinning en zo’n uitzicht zegt meer dan 1.000 woorden. Geniet ervan!

8. Leer iets nieuws
Cliché maar waar: je bent nooit te oud om te leren! Neem pianolessen, leer Spaans of pak die dansschoenen. Door iets nieuws te leren stimuleer je je hersenen en zit je lekker in je vel.

9. Vier Oud en Nieuw in het buitenland
Met de buren gezellig buiten vuurwerk afsteken is natuurlijk een fijne traditie, maar waarom doe je het niet eens een keer anders? Vertrek met het gezin de Duitse bossen in voor een knus Oud en Nieuw, of vier het juist op Times Square in New York. Oud en Nieuw op een andere manier beleven is zeker iets wat iedereen eens gedaan zou moeten hebben!

10. Eet iets wat je nóóit zou doen
Ja, slakken zijn écht heel erg lekker, maar het is heel logisch dat je het idee op z’n minst heel erg gek vindt. En wist je dat er in sprinkhanen heel veel eiwitten zitten? Stop eens iets in je mond waar je normaal van gruwelt!

11. Ga paardrijden
Voor de dames die paardrijden nog niet omarmd hebben: waan je een cowgirl en probeer het eens! Paardrijden geeft je het gevoel van vrijheid en een ritje in de natuur werkt ook nog eens ontspannend. Yee-ha!

12. Doneer kleding, bloed of speelgoed
Poeh, ook uitpuilende kasten? Doneer overtollige kleding of het oude speelgoed van de kinderen aan een goed doel. Is je huis al helemaal spik en span en opgeruimd? Gooi het roer om en doneer bloed als je die mogelijkheid hebt: de Bloedbank is áltijd op zoek naar donoren!

13. Zing solo een liedje in een karaokebar
Je hoeft geen Adele te zijn om te kunnen genieten op het podium. En juist in een karoakebar weet iedereen dat niet elke noot even zuiver zal zijn, dus pak gewoon die microfoon en doe je beste ABBA- of Whitney Houston-imitatie.

14. Onderzoek je roots
De kans dat je een onbekende Oranjetelg bent is erg klein, maar weten waar je vandaan komt is erg waardevol: praat met je ouders en andere familieleden en vraag naar vroeger. Met die informatie kun je makkelijker op zoek in archieven en registers naar je eigen familieverleden.

15. Eet in een sterrenrestaurant
Lekker uit eten gaan is een hobby van vele mensen, maar je een keer laten verwennen in een échte sterrentent is natuurlijk een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.