Man wil hertrouwen na scheiding, vrouw gaat niet op zoek

Het is niet verwonderlijk dat iemand die een moeilijke scheiding doormaakt, niet geneigd is om snel opnieuw te trouwen. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat dit vooral het geval is bij vrouwen. Mannen daarentegen gaan wel op zoek naar een nieuwe huwelijkspartner.
man couple people woman

Photo by Gratisography on Pexels.com

En het verschil is groot. Zo zou maar liefst 47 procent van de mannen opnieuw willen trouwen, ten opzichte van maar 22 procent van de vrouwen. Dat zijn de bevindingen van een Britse rondvraag bij 2.000 volwassenen.

Hulp
Bovendien willen mannen ook meer moeite doen op opnieuw liefde te vinden. Een verrassende 42 procent is zelfs bereid om de hulp in te roepen van een professionele datingadviseur. Ze hopen dat hun expertise hen vlotter in contact zal doen komen met vrouwen.

Ter vergelijking: maar één op de vijf vrouwen is bereid om professionele hulp te zoeken bij het daten.

Website
Verder geven ook meer gescheiden mannen toe dat ze hun profiel op een datingwebsite plaatsten na hun breuk. 31 procent probeerde namelijk al om daar een nieuwe liefde te vinden, ten opzichte van slechts 19 procent bij de vrouwen.

”Daten is een moeilijk spelletje, zeker voor mensen die het al jaren niet meer gedaan hebben”, vertelt datingexperte Mini Lane. “Mannen zijn onzeker en daarom bereid om professionele hulp in te schakelen.”

Noodzakelijk is dat echter niet. “Het belangrijkste is dat je openstaat voor een nieuwe liefde. En dat lijkt bij mannen wel het geval te zijn”, besluit zij.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.