9 redenen waarom gescheiden mannen goed in de markt liggen

Niet zo lang geleden, waren gescheiden mannen (en vrouwen) niet zo aantrekkelijk op de relatiemarkt. Ze waren gebrandmerkt, als degenen die niet hadden wat nodig was om een relatie in stand te houden. Samen met het echtscheidingstaboe, is ook het gescheiden-taboe verdwenen. Tegenwoordig zijn gescheiden mannen echter hot hot hot. Na de cougar en de pirahna, is het tijd voor de puma: (jonge) vrouwen die jagen op ‘previously married and attractive’ mannen.

man in red crew neck sweatshirt photography

Photo by bruce mars on Pexels.com

De voordelen van een gescheiden man:
– Ervaring: dit is niet hun eerste vaste relatie, dus ze zijn bekend met de fases, ups, downs, valkuilen én de pijn als het misloopt.
– Lesje geleerd: een scheiding is een emotioneel onstabiele periode, met als grote voordeel dat je iets leert over jezelf en relaties. Hij is kortom een rijker en wijzer mens.
– Wat vrouwen willen: gescheiden mannen zijn gevoeliger voor wat een vrouw wil en nodig heeft, omdat ze het gevolg kennen als ze dit negeren.
– Geen schrik voor toewijding: ze hebben al bewezen dat ze getrouwd kunnen zijn en/of kinderen kunnen hebben. Belangrijk voor jonge vrouwen die de biologische klokken voelen tikken.
– Ze zijn er klaar voor: uit verschillende studies blijkt dat gescheiden mannen openstaan voor nieuwe relaties en een huwelijk. Vrouwen stellen zich afwachtender op en hebben meer tijd nodig om hun wonden te likken.
– Ouder en dus rijker: de gescheiden man is meestal al iets ouder, en behalve wijzer ook een stuk welgestelder. Niet alle vrouwen zullen het willen toegeven, maar het materieel comfort is ongetwijfeld een pluspunt.
– Advies: omdat ze al wat hebben meegemaakt, zijn deze mannen ook vaak een goede bron van advies. Over welke soort zetel het langst meegaat in een huishouden, dan wel een goed restaurant of een zakelijke beslissing.
– Compromis: een gescheiden man is bekend met het fenomeen ‘compromis’ en beseft dat het noodzakelijk is in een relatie.
– Aanwezig: eerlijk is eerlijk, wie in de leeftijdscategorie dertiger of veertiger op zoek gaat naar een relatie, heeft redelijk wat kans om iemand te ontmoeten die gescheiden is. Dat kan je ook positief bekijken: er is tenminste aanbod!

De nadelen
Uiteraard is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Gescheiden mannen hebben ook nadelen. Ze hebben ‘bagage’: zijn gekwetst, hebben kinderen of hebben het financieel niet breed door de alimentatie. Dit zijn verzwarende factoren voor een relatie, en niet zelden een twistpunt.
Niet iedereen leert even ‘snel’ na een huwelijk: sommige mannen zullen dezelfde fout nog een paar keer maken voor ze het door hebben. De oorzaak dat het vorige huwelijk misliep, kan dus evengoed jouw relatiebreuk veroorzaken.
Ze weten dan misschien wel wat het is om een huishouden in te richten en kinderen te hebben, dat wil niet (altijd) zeggen dat ze staan te springen om (nog) kinderen. Iets om mee rekening te houden…

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.