Slimme mensen drinken meer alcohol, aldus de wetenschap

Ben jij vandaag al meerdere keren bij de koffieautomaat geweest en ben je vandaag niet vooruit te branden? Maak je niet druk, want dit betekent dat je heel erg slim bent. Géén grap. Volgens dit onderzoek aan het Centre for Longitudinal Studies blijkt namelijk dat slimme mensen graag wat meer alcohol drinken.

assorted wine bottles

Photo by Chris F on Pexels.com

De onderzoekers hebben 6000 proefpersonen ondervraagd en hieruit bleek dat diegenen die op hun elfde hoog scoorden op toetsen, in het latere leven meer alcohol nuttigden. Dit in tegenstelling tot mensen met minder hoge scores.

Wél zijn slimme mensen beter in doseren: naarmate zij ouder worden, drinken ze twee keer zo vaak. Slimme mensen hebben dan ook minder de neiging om zich op een avond helemaal de vernieling in te drinken dan dommere mensen.

Dus maak je niet druk als je vandaag geen knip voor de neus waard bent vanwege je escapades in het weekend. Je hebt waarschijnlijk iets om trots op te zijn. En je hebt nu ook de perfecte comeback voor als iemand je vertelt dat je hersencellen afsterven door overmatig alcoholgebruik.

Een mooie reden om er vandaag gewoon nog maar eentje open te trekken, toch?

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.