Waarom mannen niet eerlijk zijn over hun aantal bedpartners

Dit is het gemiddelde… durf jij ook niet eerlijk te zijn? Dit is misschien wel waarom.

photo of women wearing one piece swimsuit

Photo by bruce mars on Pexels.com

Je hebt haar ouders ontmoet, jullie zijn een weekendje naar Londen geweest, jullie zijn verliéfd! En dan ineens, terwijl jullie naast elkaar in bed liggen, durft ze het eindelijk te vragen: met hoeveel meisjes ben jij naar bed geweest? Slík. Je hart begint sneller te bonken en het zweet breekt je uit. Wat is het beste antwoord hier? Moet je haar tevreden stellen of eerlijk zijn?

Statistisch gezien ga je geen eerlijk antwoord geven. Het maakt niet uit. Het ligt een klein beetje aan jou en een klein beetje aan de maatschappij. Dat blijkt uit een onderzoek waarin ongeveer vijftien duizend Britse mannen en vrouwen gevraagd naar hun bedpartners. Waar het getal gelijk hoort te zijn, zagen de onderzoekers toch grote verschillen in de aantallen. Mannen gaven namelijk een gemiddelde van 14,14 bedpartners in hun hele leven aan, waar vrouwen zeiden maar 7,12 bedpartners te hebben gehad. Er zijn volgens het onderzoek drie redenen waarom mannen niet altijd eerlijk zijn over het aantal vrouwen waarmee ze hebben geslapen.

Allereerst zitten er mannen tussen die het gemiddelde zwaar omhoog halen omdat ze zeggen elke weekend een ander te hebben. Iedere vriendengroep heeft wel de eeuwige vrijgezel die op dronken avondjes nonchalant bekent dat er meer dan 100 vrouwen in zijn bed hebben gelegen. Als je die buitensporige getallen buiten beeld zou laten, wordt het verschil al veel kleiner.

Daarnaast zijn er simpelweg normen in de maatschappij. Mannen pochen sneller met hun aantal veroveringen en verzinnen er daardoor een paar bij. Wat is eentje meer of minder nou? Onder het mom van: ‘een man krijgt een high five, waar vrouwen vies worden aangekeken.’ Want vrouwen zijn hier compleet het tegenovergestelde in. Die zijn bang voor sociale afkeuring en kiezen er sneller voor om het aantal naar beneden te schroeven.

Ook zijn mannen sneller geneigd om te gokken dan daadwerkelijk te tellen. Misschien ben je oprecht na de zevende al vergeten wie de derde, vierde, vijfde en zesde waren. Je bent ook niet de enige. Mannen maken er sneller: ”iets van zes?”, van dan vrouwen. De meeste dames weten precies nog met wie, waar, wanneer en hoe het was. Volgens het onderzoek waren 24% van de mannen die tussen de vijf en negen partners hadden, aan het schatten hoeveel het er precies waren. Bij de vrouwen was dat maar 15%.

In het onderzoek ontdekte de onderzoekers verder nog dat, zodra er een omgeving van privacy en anonimiteit werd gecreëerd, mannen en vrouwen eerlijker waren over hun cijfer. De geënquêteerden logen echter sneller als ze werden geïnterviewd door het tegenovergestelde geslacht of als ze een nepgesprek opvingen waarin er conservatief en pessimistisch werd gepraat over normen en waarden.

Om weer even terug te komen op jouw situatie. Wees maar gewoon eerlijk. Daar kom je het verst mee.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.