Ik ben veel jonger dan ik me voel

‘Je bent zo oud als je je voelt’, luidt het gezegde, maar geldt dat ook voor jou? Hoe oud voel jij je ten opzichte van uw echte leeftijd?

Ik hoor het mensen soms zeggen, ook als je iemand online leert kennen blijkt het een favoriete uitspraak. “Ik voel me veel jonger dan mijn leeftijd!”. Het komt me dan over alsof deze mensen die zin gebruiken om hun houdbaarheidsdatum te verlengen ten opzichte van een eventuele potentiele kandidaat-partner.

Het tegenovergestelde is ook waar. Vroeger in mijn jeugdjaren noemden bepaalde mensen die ik tegenkwam zich dan ook veel ouder dan ze in werkelijkheid waren. Ja zij waren véél volwassener dan al die anderen.

Eigenlijk is het ook wel een merkwaardig uitspraak. Ik ben zelf 43 jaar en vraag me dan af wat nu die definitie juist is die bepaalt hoe een 43 jarige zich moet ‘voelen’. En hoe zou ik mij dan de komende jaren moeten voelen om op ‘schema’ te zitten?

Iemand die zich veel jonger voelt, doet dan waarschijnlijk ook meer dingen die jongeren zouden doen. Zijn we dan naiever, kinderachtiger…. gekker dan onze leeftijdsgenoten? Als we graag naar Tomorrowland gaan en festivals bezoeken… zijn we dan ‘jonger’? Mogen we nog heel de dag op de playstation spelen, lachen met een scheet of onze verantwoordelijkheden ontlopen? Is het dan eigenlijk nog wel een compliment? Ja, er zijn ook mensen die op hun 40ste al aan hun zetel plakken. Ze kiezen voor de gemakkelijke praktische kleding ipv toch nog even op bun best te zijn op weg naar de winkel.

Nu heb ik zelf het geluk dat ik er veel jonger uitzie. Ik voel me eerlijk gezegd ook veel jonger en gedraag me ook wel zo. Ik kan ook heel bloedserieus zijn, maar met momenten steek ik graag mijn tong uit naar de wereld! Mijn persoon is op dat vlak niet geheel gesynchroniseerd vermoed ik. Ik vind het ook niet echt erg, ik doe graag nog heel gek! Mijn brein is gewoon nog heel jong 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.