ADVIES. “Mijn vriend komt nooit klaar”

Een anoniem lid vroeg ons om dit anoniem te posten voor haar:

Omdat het een delicate zaak is voor een man. Beiden hebben we afgesproken voor het fwb-statuut. We doen veel samen, gelijklopende gedachten en ervaringen, maar ook op onze hoede mochten er gevoelens komen. Communicatie en eerlijkheid is n must en is er. Al enkele keren ervaren en de “kers op de taart” krijg ik niet van hem. Klaarkomen lukt niet voor hem. Enkele keren al over gepraat samen, maar blijkbaar praat je er als man niet over met een maat…. Ik als vrouw praat met mijn vriendinnen over twijfels of ervaringen, eventueel klaarkomen. Weer een verschil tussen man en vrouw ontdekt se.
Bon, hij weet ik hem ook dat wil geven. Ik het telkens spijtig vind ook, het niet “komt. Ik verlang na jaren zonder, ook naar die bevestiging voor mezelf. Is het zijn faalangst? Is het psychisch of lichamelijk? K kan luisteren en k geloof het ook dat hij t ziet als n “vervelende periode” .. maar als t niet de 1e keer is voor hem … wat kan ik dan betekenen als fwb? K ben n gever en k besef dit niet evenwichtig is. Ik kan het hem niet geven 😲 hij geeft zich niet over dus, zo voelt het ….

 

Lees nu het artikel:

“Hij lijkt er niet echt van wakker te liggen, maar ik vind het best wel raar. Hoe kan zoiets eigenlijk?” Seksuoloog Alexander Witpas geeft advies.

Ik ben 23 en heb sinds zes weken een relatie met een man van 28. Wij hebben al verschillende keren gevreeën, en dat voelt fijn. Alleen: hij komt nooit klaar. Erecties krijgen lukt wel, en volgens hem ben ik meer dan aantrekkelijk genoeg. In zijn vorige relatie had hij dit ook en zelfs bij masturberen bereikt hij geen hoogtepunt. Hij lijkt er niet echt van wakker te liggen, maar ik vind het best wel raar. Hoe kan zoiets eigenlijk?

Als je iets leest over orgasmeproblemen bij mannen, dan gaat het zo goed als altijd over te vroeg klaarkomen. Er zijn ook veel meer mannen die daar last van hebben. Maar er zijn er ook die niet of heel moeilijk een orgasme kunnen krijgen en blijkbaar ben jij er zo een tegen het lijf gelopen.

Verschillende factoren kunnen meespelen. Medische aandoeningen als diabetes, hoge bloeddruk, beschadiging van het ruggenmerg of hormonale problemen kunnen roet in het eten gooien, net als een aantal veelgebruikte types medicatie, zoals antidepressiva, maar ook alcohol en drugs. Hoe moeilijk of makkelijk iemand klaarkomt, heeft ook te maken met aanleg en lijkt voor een stuk zelfs erfelijk bepaald. Tenslotte is er de psychologische en relationele dimensie. Om klaar te komen moet je voldoende opgewonden zijn en blijven. Alles wat daarop een negatieve invloed heeft, kan het dan ook moeilijker maken om een orgasme te bereiken: emotionele en relationele problemen, vermoeidheid, een negatieve houding ten opzichte van seks, schuldgevoelens, trauma, stress.

Er is niet zoveel onderzoek naar wat helpt tegen anorgasmie bij mannen. Als er medische problemen in het spel zijn, is het zaak om die zo goed mogelijk te kennen en te behandelen. Daarnaast merk ik in de praktijk dat deze mannen vaak niet goed in staat zijn om hun eigen lichamelijke opwinding (die er wel is) te voelen. Bijvoorbeeld omdat ze zo hard hun best doen om hun partner te plezieren, of omdat ze te veel piekeren. Er kan dan wel voldoende opwinding zijn voor een erectie, maar onvoldoende voor een orgasme. Een combinatie van aandachtstraining, en meer stimulerende manieren van vrijen kan dan helpen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.