Waarom je het telkens verprutst op jouw dates

Daten kan voor sommige mannen een lastig gegeven zijn. Door te veel je best te doen om als een ‘gentleman’ of ‘nice guy’ over te komen kan je als man net de tegenovergestelde indruk wekken. In plaats van lief en als een echte heer over te komen, wordt het wel eens eerder nederig en behoeftig. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten die mannen maken bij het proberen om de standaard “datingsetiquette” te volgen.

Stop met die “nice guy” te spelen

Om indruk te maken op een leuke vrouw zal een man al sneller zijn uiterste best doen om ‘aardig’ over te komen. Hij vermijdt dan om zaken te zeggen en te doen waar de vrouw het misschien wel niet mee eens zou kunnen zijn. Hij zal lachen om haar grappen en opmerkingen ook al zijn ze niet eens grappig. Hij zal doen alsof hij heel geïnteresseerd is in alles wat zij vertelt, ook al boeit het hem eigenlijk totaal niet.

Laten we eerlijk zijn, geen enkele vrouw wil een schoothondje dat het eens is met alles wat ze zegt. Waar ze zo over zou kunnen lopen en die alles doet en zegt wat zij wil horen. Wees als man dan ook niet bang om te zeggen wat je écht denkt of voelt.

Durf dieper gaan

Als je als ‘mr Nice Guy’ bang bent om iets verkeerd te zeggen zal je al snel in een saai oppervlakkig gesprek terechtkomen. Hoe meer je bezig bent om een bepaalde indruk naar haar te projecteren, hoe minder het échte contact met haar zal worden. De kans om die connectie met haar te verliezen verhoogt zienderogen en daar gaat dan ook je kans op die tweede date.

Maak plezier op je date

Wanneer mannen een afspraakje voorstellen vallen ze al snel terug op die klassieke ongeïnspireerde dates zoals iets gaan drinken, naar de film, gaan eten…

Wel, als je indruk wilt maken op je date, wees dan niet zoals elke andere kerel. Wees creatief. Zoek iets dat je graag doet of eens zou willen uitproberen en nodig haar uit om het met jou mee te doen. Ga wijn proeven, ga met haar dansen. Doe samen een leuke activiteit en leer elkaar op een spontane manier kennen! Waarom zijn de events zo populair in onze groep denk je? 😉

Overtuig haar niet om jou aardig te vinden

Wie zelden een tweede date krijgt, klaagt al eens sneller over hoe vrouwen alleen maar willen daten met ‘rijke, knappe mannen’ en ‘stoere binken’. Dat betekent meestal dat hij teveel het ‘boekje’ volgt, en minder zichzelf laat zien. En het is net die vurige hoop – die wens om iets te bereiken bij haar – dat vrouwen wel eens wegjaagt. De grens naar wanhopig overkomen komt dan jammer genoeg heel dichtbij.

De oplossing van dit probleem begint met het corrigeren van je mindset en hoe jij naar je toekomstige date kijkt. In plaats van haar te overtuigen om jou leuk te vinden, ga jij simpelweg genieten als je op stap bent met haar. Ga niet op date om haar te overwinnen, maar geniet gewoon van het moment zonder verwachtingen. Als ze de ervaring leuk vindt en meer tijd met je wil doorbrengen is dat geweldig. Zo niet, is dat ook goed.

Laat haar jou verdienen

Een andere fout die mannen soms maken bij het daten is dat ze het veel te gemakkelijk en saai maken voor een vrouw. Zelfs op een eerste afspraakje kan een man helemaal opgaan in zijn date en hoopt hij vurig dat zij hem leuk vindt. Deze houding in combinatie met zijn lichaamstaal beïnvloed dan weer de sfeer ter plekke. Dit is echt een enorme afknapper voor vrouwen. Stop dus die liefdesverklaringen na 1 date!

Dus maak je afspraakjes leuker, interessanter en spannender door jezelf meer als een uitdaging voor haar te maken in plaats van andersom. Geef haar de kans om jou over te halen.

Wees een man!

Om de vrouw zogenaamd met “respect” te behandelen, verzwijgen sommige mannen de gevoelens die ze voor haar koesteren. Om toch maar niet over te komen als hopeloos of uit schrik om afgewezen te worden, verbergen ze hun interesse en verlangens – om zich dan achteraf af te vragen waarom ze in de “friendszone” terecht gekomen zijn.

Als je de vurige wens hebt om verder te gaan met de vrouw waarmee je aan het daten bent, laat het haar dan weten. Hou je niet in en wacht niet op het “perfecte moment” of een “move” van haar kant! Wees een man en ga ervoor. Zelfs als ze niet hetzelfde voor jou voelt, zal ze je op zijn minst respecteren omdat jij er eerlijk voor uitkwam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.