Waarom het helemaal niet erg is als je altijd single blijft

“We zijn bang om vrijgezel te zijn, want het vrijgezellenleven wordt gestereotypeerd en gestigmatiseerd in onze maatschappij.”

Vrijgezellen worden al jarenlang neergezet als mislukkelingen. Hollywood is erin geslaagd om alleen al drie Bridget Jones-films te maken op basis van dat idee.

Waarom zijn we zo bang om alleen te zijn?

Als mensen samen zijn denken ze dat ze gelukkiger en gezonder zullen zijn, en langer zullen leven. Als koppel heb je het gevoel dat je het juiste hebt gedaan, en dat door deze ene persoon te vinden alle puzzelstukjes van je leven op hun plaats gevallen zijn.

We zijn bang om vrijgezel te zijn, want het vrijgezellenleven wordt gestereotypeerd en gestigmatiseerd in onze maatschappij; mensen denken dat wanneer je single bent, er vast iets mis met je is – en niemand wil zo over zichzelf denken. Omdat er geen positieve ruimte is voor vrijgezellen, blijven we maar hangen in slechte relaties.

Wat zijn de voordelen van eenzaamheid?

Eenzaamheid kan pijnlijk zijn en negatieve effecten met zich meebrengen, maar we missen de voordelen van eenzaamheid als we alleen naar de gevaren van eenzaamheid kijken. Vrijgezellen – zeker degenen die hun vrijgezellenleven waarderen – koesteren de tijd die ze alleen kunnen doorbrengen. En het beginnende onderzoek naar eenzaamheid is veelbelovend – het suggereert dat het goed is voor creativiteit, persoonlijke groei, spiritualiteit en ontspanning.

Wat voor karaktereigenschappen kom je tegen bij mensen die hun vrijgezellenleven omarmen?

Vrijgezellen lijken meer persoonlijke groei te ervaren en dragen op een betekenisvolle manier bij aan de maatschappij. Eén van de stereotypen over vrijgezellen is dat ze onbekommerd opzoek zijn naar plezier, maar de feiten spreken voor zich: ze doen veel vrijwilligerswerk en zijn erg zorgzaam voor mensen in hun omgeving.

Iets anders dat kenmerkend is voor mensen die hun vrijgezellenleven waarderen is dat ze niet zo gefocust zijn op het vinden van De Ware. Er is onderzoek dat aantoont dat wanneer mensen trouwen, ze meer geïsoleerd raken, ook al hebben ze geen kinderen, omdat het bij onze echtelijke mentaliteit hoort – er wordt verwacht dat koppels een hechte eenheid vormen, dat ze voornamelijk naar elkaar kijken. Aan de andere kant zijn vrijgezellen juist meer verbonden met hun vrienden, familie, ouders, buren en collega´s.


OUDSTE VROUW TER WERELD VERKLAPT HAAR GEHEIM: “BLIJF VOOR ALTIJD SINGLE.”

Wil jij minimaal 100 jaar oud worden? Dan kun je natuurlijk het beste aan personen die er echt verstand van hebben vragen hoe zij zo oud zijn geworden. Emma Morano, die tot haar dood in april zichzelf de oudste vrouw op aarde mocht noemen, wist er alles vanaf. Ze is maar liefst 117 jaar geworden en is de enige vrouw op aarde die maar liefst 3 eeuwen heeft meegemaakt.

De Italiaanse Emma werd geboren op 29 november 1899 (ja, heel lang geleden dus). Naast haar dagelijkse glaasje van het drankje brandy hield zij er een vast dieet op na: rauwe eieren at ze dagelijks. Vlees nooit, ze dacht dat ze daar kanker van zou krijgen. Maar er was meer… Ze wist namelijk precies de reden waardoor ze zo oud is geworden.

Ze heeft voor iedereen die ook oud wil worden een belangrijke tip: “Blijf single, voor altijd!” Emma verliet in 1938 haar ex, omdat deze meneer haar mishandelde. Daarna is zij altijd alleen gebleven, want ze wilde doen wat zíj wilde en ze wilde niet door een man gedomineerd worden. Deze vrijheid heeft ervoor gezorgd dat zij zo oud is geworden.


15 redenen waarom het echt fantastisch is om single te zijn

Je weet het misschien niet, maar single zijn is écht geweldig. Vrijgezellen hoeven bijvoorbeeld geen massa’s geld uit te geven aan cadeautjes en verrassingen én kunnen meer tijd doorbrengen met hun vrienden. Dus als je nog eens down bent omdat je geen lief hebt, denk dan maar aan deze fantastische voordelen! 🙂

1. Je hoeft je eten niet te delen, it’s all for you

2. Je bespaart veel geld aan cadeautjes, reisjes…

3. Je moet met niemand rekening houden als je een film kiest

4. Je hoeft niet te antwoorden op al die vervelende sms’jes

5. Je hebt het hele bed voor jou alleen

6. Je kan schaamteloos met iedereen flirten

7. Het is niet nodig om altijd je beste kleren aan te doen

8. Je hebt genoeg tijd om je verborgen talenten te ontwikkelen

9. Je hoeft niet jaloers te zijn als je lief zonder jou weggaat

10. Je kan de hele nacht ‘losgehen’, zonder verplichting

11. Je hoeft je niet te schamen voor je absurde dansmoves

12. Je hebt meer tijd voor je vrienden

13. Je moet geen belangrijke data onthouden, zoals verjaardagen of hoelang jullie samen zijn

14. Je huis moet niet altijd op en top proper zijn

15. Kortom: je kan doen wat je wilt als je single bent

Living the good life!

We zeiden toch dat het geweldig is om single te zijn 😉

Bron 1

Bron 2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.