7x De slechte manieren om je relatie te beëindigen

Een relatie beëindigen is nooit leuk, maar toch moet af en toe de knoop doorgehakt worden. Als jij de initiatiefnemer bent en je relatie met je vriendje wil beëindigen, dan is het lastig om te bedenken hoe je dit gaat doen. Het liefst wil je diegene echt niet kwetsen… Een laf sms’je is niet echt aardig. Girlscene vertelt de slechte manieren om je relatie te beëindigen! Zo wil je zelf ook niet behandeld worden…

nature love romantic summer

Photo by Pixabay on Pexels.com

1. Niet reageren op contact
Het is geen juiste manier om je vriendje in één keer uit het niets te negeren. Hij bericht jou, vraagt wat er aan de hand is en jij antwoordt hier niet op. Hij zou zich zorgen maken en jij eindigt op deze manier je relatie met hem. Hij kan dit op deze manier niet ruiken… Met jouw break up op deze manier, maak je het alleen maar lastig. Je hoopt dat het negeren uiteindelijk de relatie ‘verwatert’ en hij ook stopt met het berichten en bellen van jou, maar dit is niet hoe je met mensen omgaat en zeker niet als het ooit je geliefde was. Je zou het zelf ook niet fijn vinden om uit het niets genegeerd te worden, toch?

2. De schuld bij jezelf leggen
Als je een relatie beëindigt, is het erg vervelend als iemand zegt: “Het ligt niet aan jou, maar aan mij.” Ook is het erg vervelend als je zegt: “Je bent gewoon te goed voor mij, ik verdien je niet.” Je wil hiermee je vriendje een beter gevoel geven bij het beëindigen van jullie relatie, maar deze praatjes zijn een beetje cliché en waarschijnlijk meen je ze niet.

3. Geen uitleg geven
Het is veel makkelijker en begrijpelijker voor je vriendje als je gewoon de confrontatie aan gaat. Maar het is dan wel weer heel lullig als je alleen zegt “Het is uit”. Je vriendje wil natuurlijk weten wat de reden is en daar heeft hij ook recht op.

4. Steeds onaardiger doen
Jij bent degene die de relatie wil beëindigen dus doe dat ook. Het is niet de bedoeling dat je verandert in een draak en wacht tot hij dit voor je doet. Je kunt denken als ik steeds ruzie maak en vervelend doe, dan vindt hij me niet meer leuk en dumpt mij wel, maar dit is echt niet de leukste manier om een relatie te beëindigen.

5. Eerst vrienden inlichten
Je wil het uitmaken en je vriendje weet dit als laatste… Alle gezamenlijke vrienden zijn al op de hoogte en heb je verteld dat je de relatie wilt stoppen. Op deze manier ben je een beetje manipulatief bezig. Je weet namelijk dat iemand zijn mondje wel voorbij zou praten en zo de boodschap al eerder bij je vriendje terecht komt voordat jij het wil vertellen.

6. Telefonisch of via social media
Dit is ‘not done’. Het is niet echt een leuke verrassing als jij opeens jullie Facebook relatie verandert in ‘single.’ Ook is het niet echt aardig als je hem een tekstbericht stuurt via sms, Whatsapp of via de E-mail. Dit komt erg hard aan en is super onpersoonlijk. Dit zou jij andersom ook niet leuk vinden…

7. Relatie beëindigen en andere factoren de schuld geven
Je gaat bijvoorbeeld een half jaar naar het buitenland of je gaat ergens anders studeren. Je gebruikt dit als excuus en legt de schuld daar neer. Ook is het erg vervelend als je zegt: “Tja, misschien moeten we even een pauze inlassen…”

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.