Dit zegt jouw muziekvoorkeur over je persoonlijkheid!

Herken jij jezelf hierin?

Iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak. Die voorkeur ontstaat vooral tijdens de puberteit en verandert daarna nauwelijks. Maar wist je dat je muziekvoorkeur iets zegt over je persoonlijkheid? Eén van de belangrijkste onderzoeken over de relatie tussen muziek en karakter vond plaats in Amerika. Onderzoekers hebben de voornaamste muziekgenres met dezelfde muziekeigenschappen opgedeeld in vier groepen. Het zijn die muziekeigenschappen die namelijk iets vertellen over de persoonlijkheid van de liefhebber. Komt jouw muziekvoorkeur overeen met de persoonlijkheidsbeschrijving?

adult beard countryside guitar

Photo by SplitShire on Pexels.com

1. Jazz, Klassiek:

Liefhebbers van jazz en klassieke muziek staan open voor nieuwe ervaringen. Ze zijn verbaal heel sterk en vinden zichzelf intelligent. Het zijn vaak mensen die redelijk introvert zijn. Ze houden minder van sport, maar wel veel van cultuur.

2. Rock, Metal:

Mensen die houden van rock of heavy metal zijn vaak heel logische denkers. Ze zijn technisch ingesteld en weten graag hoe zaken ineen zitten. Verder zijn het steeds heel trouwe vrienden. Loyaliteit is zeer belangrijk voor hen.

3. Pop, Country:

Wie graag naar pop of country muziek luistert, is over het algemeen een extravert persoon. Pop- en countryliefhebbers houden ervan om in gezelschap te zijn. Vaak zijn ze ook sportief en kunnen ze niet lang stilzitten.

4. Rap, Techno, House:

Mensen die graag naar rap, techno of house luisteren, zijn veelal energieke mensen met een goed gevoel voor ritme. Ze zijn gemakkelijk in de omgang. Vaak zijn het eerlijke mensen die heel empathisch ingesteld zijn. Het ontbreekt hen niet aan zelfvertrouwen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.