Wetenschappers ontwikkelen seksrobot met revolutionaire nieuwe functie
In Groot Brittannië heeft een wetenschapper een prototype van een seksrobot onthuld met een opvallende nieuwe functie: de robot is in staat ‘nee’ te zeggen als ze geen zin heeft in seks.

Samantha heet ze, de seksrobot die ontwikkeld werd door de Spaans wetenschapper Dr. Sergi Santos en zijn vrouw Maritska Kissamitaki. Seksrobots en steeds realistische sekspoppen worden almaar populairder, maar krijgen ook kritiek omdat ze vernederend zouden zijn naar vrouwen toe. Daar wilde het koppel wat aan doen. Samantha kreeg een eigen wil en kan antwoorden geven die bijvoorbeeld ongeduldig, geïrriteerd, maar net zo goed charmant zijn. En inderdaad, Samantha kan ook ‘nee’ zeggen tegen seks.

Het prototype van Samantha – met een prijskaartje van meer dan 4.100 euro – werd onlangs voorgesteld in een wetenschapscentrum in het Engelse Newcastle upon Tyne. De robot die nee kan zeggen werd er gedemonstreerd voor een volle zaal verbaasde academici. Door sensoren onder haar huid is de robot in staat te reageren op menselijke affectie. Bovendien ze heeft een revolutionair ‘elektrisch brein’ dat van haar de baas maakt in de slaapkamer. Met haar gemotoriseerde handen, heupen en andere lichaamsdelen mag ze dan wel ontworpen zijn om haar partner te plezieren en zoete woordjes in te fluisteren; dat doet ze enkel als ze op de juiste manier behandeld wordt. Als haar eigenaar onrespectvol of te agressief is, schakelt ze in ‘dummy modus’ en is ze niet meer dan een groot blok kunststof.

De voorstelling van Samantha verliep niet zonder slag of stoot. Kathleen Richardson, die ook was uitgenodigd op de bijeenkomst en oprichtster van The Campaign Against Sex Robots, had het over “een verlenging van pornografie en prostitutie, en een verspilling van geld dat voor andere zaken zou gebruikt kunnen worden”

.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.