Problems of a Party Queen

lights-party-dancing-music

Photo by Pixabay on Pexels.com

Yes!!! weekend! Stoom afblazen. Dansen, mijn vrienden ontmoeten, sociaal contact! Mij amuseren.

Ik zit nu al een tijdje in een uitgaansomgeving en ik geniet met volle teugen van nieuwe sociale contacten die ik aan het uitbouwen ben. Ik ga niet alleen uit omdat ik graag dans. Ook wel omdat ik niet meer op datingsites zit. En geen energie in chatten met onbekenden wil steken.

Ook mensen die mij vriendschapsverzoeken sturen die ik niet ken, worden resoluut verticaal geklasseerd. Mijn eerste contact met een man, is geen online contact meer!


Nu ben ik al een tijdje elk weekend aan het uitgaan. Soms zelfs 2 keer. Er is veel te doen en in tegenstelling tot vroeger, vragen mensen me mee. Nu wil ik toch even stilstaan bij een paar valkuilen.

Uitgaan als ik een BOB heb, gaat vaak samen met drinken. Ééntje is geentje. Ik kan redelijk wat drank verzetten vooraleer mijn omgeving daar last van krijgt. Als ik drink ben ik een vrolijke knuffelbeer. En wil ik mijn omgeving knuffelen. Vrijdag heeft iemand mij gekust, maar ik weet nog maar flarden van het gesprek. En hiervoor schaam ik mij. Ik zie aan mijn omgeving dat diezelfde nulwaarde aan kussen wordt gegeven. Daar waar ik tongzoenen associeerde met seks en liefde, associeer ik het nu met niet veel meer. Ik kan perfect met iemand tongzoenen zonder opgewonden te zijn. En dat net, maakt me bang. Ik wil ook geen seks meer met een vreemde. Zelfs geen fwb, omdat ik te snel gevoelens zou kunnen krijgen of iemand zou kunnen kwetsen.

Dan heb je nog het geroddel. Flirt ik teveel? Kan zijn. Ik heb altijd graag uitgedaagd. Die seksuele spanning… I love it! Wil dat zeggen dat ik met verschillende tegelijk date? Nee. Ik probeer 1 voor 1. Lukt het niet met die ene persoon, ga ik naar een volgende man. Dinsdag een date met die man die me kuste, maar heb geen verwachtingen. Maar toch ga ik geen andere dates plannen met andere mannen, totdat ik weet wat deze in zijn mars heeft.

Meermaals hoorde ik al dat ik niet huiselijk genoeg was. Je moest eens weten hoe huiselijk ik vroeger was! Voor de man die mijn liefde verdient, doe ik alles. En ik ga er alles aan doen om van hem de gelukkigste man ter wereld te maken. En ja daar horen kinderen bij en een gezin! En structuur.

Ik vroeg eens rond aan nog wat party queens and kings wat hun valkuilen waren. Bij hen hoorde ik vooral dat geroddel en misgunst, heel grote doorwegers zijn. Ze worden afgerekend op uitgaansgedrag. Mensen die teveel uitgaan zijn niet in evenwicht?

Buiten Alcohol en geroddel kwam geld op plaats 3. Je wil niet onder doen, en smijt bakken geld uit het raam aan feestjes, outfits, events… Fear of missing out (FOMO) is ook bij mij aanwezig. Ik wil ten volle leven en van alles proeven. Ik wil alles uitproberen en niets missen.

Maar staat mijn feestgedrag ook in de weg, van het vinden van mr. Right? Hebben jullie veel nood aan uitgaan? Is iemand die veel uitgaat persé niet huiselijk? Is iemand die af en toe met iemand kust op een fuif een losbandig iemand? Mijn mening heb ik ook volledig herzien sinds ik in de groep zit. Kussen heeft niet zoveel waarde meer. Het wil niet eens zeggen: ik zie jou zitten.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.