Kussen is gezond: laat je overtuigen door deze weetjes
Dat kussen zeker geen kwaad kan, is al langer geweten. Maar wist je ook wat voor extraatjes je erbij krijgt? Andréa Demirjian schreef er een boek vol weetjes over en deze acht gezondheidsredenen om wat meer te kussen wilden we je niet onthouden.

 

man and woman kissing

Photo by Michael Morse on Pexels.com

1. Het is goed voor de bloeddruk
Kussen geeft je niet alleen emotioneel een goed gevoel, het is ook letterlijk goed voor het hart. Passioneel kussen zorgt voor een gezonde hartslag wat helpt bij het verlagen van de bloeddruk. De bloedvaten verwijden en het bloed stroomt op een stabiele manier, waardoor het gemakkelijk de vitale organen bereikt.

2. Het verzacht de pijn
Kussen is de ideale remedie tegen hoofdpijn of krampen. Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt bij menstruele krampen, maar een goede zoensessie vewijdt je bloedvaten en helpt tegen de pijn. “Vanavond niet schat, want ik heb hoofdpijn” is dus eigenlijk een verkeerde redenering. Kussen kan net zijn wat je nodig hebt op dat moment.

3. Kussen helpt tegen gaatjes
Bij intensief kussen wordt uiteraard meer speeksel geproduceerd. Volgens onderzoek zou net speeksel tandplak, dat tot gaatjes kan leiden, helpen verwijderen. Hoe meer speeksel hoe meer vreugd dus én het is een extra reden om wat meer te kussen.

4. Kussen helpt te ontspannen
Ben je vermoeid of een beetje gestresseerd? Kussen is alles wat je nodig hebt om je beter te voelen en te ontspannen. Het geeft je terug energie en zorgt ervoor dat je weer helemaal opgeladen aan de slag kan. De chemische stoffen die tijdens het kussen in je brein vrijkomen zijn immers dezelfde als bij het sporten: serotonine, dopamine en oxytocine.

5. Het is (een beetje) sporten
Uiteraard kan je het niet vergelijken met 30 minuten joggen, maar een intensieve zoensessie kan 8 tot 16 calorieën verbranden per kus. Wie er dus volledig in opgaat, speelt net wat calorieën kwijt. En daarvoor hoeft het zeker geen uren te duren, een passionele kus is voldoende.

6. Het geeft je zelfvertrouwen een boost
Een studie in Duitsland heeft uitgewezen dat mannen meer geld verdienen wanneer ze, voor ze naar het werk vertrekken, een liefdevolle kus van hun vrouw krijgen. Waarom? Wie thuis gelukkig vertrekt, is productiever op het werk omdat hij of zij zich emotioneel goed voelt. Daardoor kan je ook meer geld verdienen. Kussen heeft heel veel te maken met je zelfvertrouwen en het gevoel van verbondenheid met je partner.

7. Het geeft je een natuurlijke facelift (of toch een beetje)
Volgens Demirjian geeft kussen vorm aan je nek en kaaklijn, precies die plekken waar mensen bezorgd om zijn bij het ouder worden. De spieren van je mond staan in verbinding met andere spieren van je gezicht, waardoor je bij het kussen voor een soort training zorgt.

8. Het is de ideale test voor je seksuele compatibiliteit
Kussen is de ideale test om te zien of een mogelijke partner ook in bed goed bij je past. Is die eerste kus niet helemaal overtuigend? Geef hem of haar dan toch nog een kans om het goed te maken. Volgens Demirjian is een eerste kus heel vaak zenuwslopend en is het normaal dat veel mensen zich niet meteen op hun gemak voelen. Wanneer ook de tweede kus teleurstellend is, mag je daaruit je conclusies trekken.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.