Bam! Vrouwen zijn gelukkiger in een relatie met een lelijke man

Je ziet ze regelmatig op straat lopen: knappe vrouwen met naast zich een vast ontzettend lieve en grappige, maar aanzienlijk minder aantrekkelijke, zelfs lelijke man. ‘Wat moet ze met hem?’ heb je toen vast wel eens gedacht.

man in black jacket

Photo by Toa Heftiba Şinca on Pexels.com

Wat onaardig van je. Dankzij Amerikaans onderzoek weten we het antwoord op die vraag. Een vrouw is namelijk gelukkiger in een relatie als deze is met een man die minder aantrekkelijk is dan zijzelf.

Logisch verhaal
Ergens kan die conclusie niet als wereldschokkend nieuws ervaren worden, want is het niet ‘logisch’ dat vrouwen die verkering hebben met een knappe man zich meer en vaker druk maken over hun uiterlijk dan vrouwen die het idee hebben dat hun man hen toch wel de knapste vindt?

Eetstoornis
Vrouwen die verkering hebben met een knappe man hebben vaker de neiging af te willen vallen en zich te vergelijken met andere – knappe, slankere – vrouwen. Stom, maar waar. Volgens de onderzoekers is er zelfs sprake van een causaal verband tussen vrouwen die een relatie hebben met een man die ze knapper vinden dan zichzelf en de kans dat ze een eetstoornis ontwikkelen.

Lelijke man = minder stress
Een relatie met een knappe man zorgt misschien wel voor jaloersmakende plaatjes op Instagram en bewonderende blikken van andere vrouwen, maar dus ook voor een heleboel stress, concluderen de onderzoekers van de Florida State University. Vrouwen die in een relatie zitten met een exemplaar dat ze heus niet per se een lelijke man, maar die ze ook niet oorverdovend knap vinden, zijn veel zelfverzekerder en dus vele malen gelukkiger in hun relatie.

Moraal van het verhaal
Mannen hebben hier minder tot geen enkele last van: of ze een hele knappe of iets minder knappe vrouw aan de haak geslagen hebben, heeft nul impact op hun neiging om af te willen vallen. Waarmee (wederom) bewezen is dat vrouwen af en toe gewoon hele rare wezens zijn.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.