4 mannen vertellen hoe ze écht denken over schaamhaar
“De beste sex was met een vrouw die alles op een natuurlijke manier liet groeien.”

Het is bijna onmogelijk om erachter te komen wat mode is op het gebied van schaamhaar. Natuurlijk veranderen de trends wel van tijd tot tijd – #TBT naar Carrie Bradhaws eerste waxbeurt.

close up photography of cat

Photo by Amir Ghoorchiani on Pexels.com

Natuurlijk is zelfvertrouwen het allerbelangrijkste, jij bepaalt namelijk helemaal zelf waar jij je het prettigst bij voelt. Toch, voor het geval dat je nieuwsgierig bent naar de mening van mannen, ging Cosmo met vier twintigers in gesprek over wat zij nou echt vinden van vrouwelijk schaamhaar.

Hoe oud ben je? Man A: 24 Man B: 24 Man C: 21 Man D: 24

Weet je nog hoe het schaamhaar eruitzag van de vrouw met wie je voor het eerst sex had?

Man A: Totaal niet.

Man B: Ik geloof dat het een ‘landingsbaan’ heet? Ik heb niet echt het idee dat ik er genoeg over weet om dat met zekerheid te kunnen zeggen, maar ik zoek het ook liever niet op.

Man C: Absoluut. Helemaal kaal, wat me trouwens een beetje uit het veld sloeg. Ik wist niet dat vrouwen van mijn leeftijd dat deden.

Man D: Speciaal in een bepaalde vorm geschoren.

Kan je je herinneren hoe je laatste bedpartner haar schaamhaar had gestyled?

Man A: Kort, maar niet in een bepaalde vorm.

Man B: Het zat er allemaal.

Man C: Ja, helemaal weggeschoren.

Man D: Volgens mij had ze het kort? Ik heb er niet echt op gelet.

Wat vind je ervan als een vrouw al haar schaamhaar heeft weggeschoren?

Man A: Het boeit me eerlijk gezegd niet zoveel.

Man B: You go girl!

Man C: Het lijkt alsof ze wat meer hun best doen. Wat wel vleiend is, maar ook intimiderend, want ik doe nooit zoveel moeite.

Man D: Ik vind het leuk! Ik weet niet, het is nooit echt belangrijk voor me geweest, maar ik vind een volledig weggeschoren bos haar op de een of andere manier gewoon mooi. Waarschijnlijk is dat de stijl van mijn voorkeur, als ik het voor het zeggen had.

Wat vinden jullie ervan als een vrouw zich helemaal niet scheert daar beneden?

Man A: Ik vind het helemaal niet erg, hoewel het wel wat lastiger wordt om haar daar beneden te verwennen. Haar in je mond, dat soort dingen.

Man B: You go girl!

Man C: De beste sex die ik ooit heb gehad was met een vrouw die zich NOOIT schoor. Ik weet gewoon zeker dat daarom de sex zo geweldig was.

Man D: Ik vind het niet zo leuk. Ik bedoel, het boeit me niet heel veel, maar ik weet niet. Ik ben weleens in situaties terecht gekomen waarbij het gewoon niet echt… hoe zeg je dat… ‘fris’ was.

Als je schaamhaar vies vindt, waarom vind je dat dan?

Man A: Dat vind ik niet! Vroeger wel. Om de een of andere reden heeft ‘schaamhaar’ een soort negatieve betekenis. Het slaat eigenlijk nergens op.

Man B: Uhm, ik vind het niet vies. Kijk, als je iemand bent die gewoon heel veel haar heeft, dan vinden we het wel prettig als je het af en toe een beetje bijhoudt. Maar dat bedoel ik alleen alsin: hou het schoon. Dat vind je bij ons ook fijn, toch?

Man C: Ik vind het echt niet vies.

Man D: Ik vind het alleen vies als je echt duidelijk ziet dat een vrouw er helemaal niets aan doet, maar dat gaat meer om de hygiëne. Het is gek om haar oraal te bevredigen terwijl je met je neus in een jungle zit.

Ben je weleens volledig uit de mood geraakt door het schaamhaar van je bedpartner?

Man A: Nope!

Man B: Nee, maar nu vraag ik me wel af wat er zou moeten gebeuren om het zo ver te laten komen.

Man C: Ik heb één partner gehad die zoveel ingegroeide haren had, dat het één grote geïrriteerde boel was daar beneden. Dat vond ik trouwens vooral vervelend voor haar.

Man D: Er was één vrouw, een hippie-achtige vrouw, die echt supermooi was. Zij was het soort vrouw dat geen schoenen droeg tijdens biologielessen. Ik weet nog dat ik, toen we aan het daten waren, een keer met mijn hand in haar broek ging en al-leen maar haar voelde. En dan bedoel ik echt ‘wildgroei’. Ze had het volgens mij nog nooit bijgehouden en ze was van zichzelf ook al vrij harig… dus dat was eerlijk gezegd niet eens meer opwindend. Het werd me eerder moeilijk gemaakt om de juiste handelingen te verrichten, om het zo maar even te zeggen.

Zou je ooit géén sex met iemand hebben omwille van haar schaamhaar?

Man A: Nee! Misschien als ze er echt iets raars mee heeft gedaan, zoals dreads ofzo, maar volgens mij is dat geen ding.

Man B: Nope.

Man C: Ik kan het me niet voorstellen.

Man D: Nee, dat denk ik niet.

Zou je door iemands schaamhaar ooit afzien van orale sex?

Man A: Nope.

Man B: Nope.

Man C: Ik vind hygiëne het belangrijkst. De rest vind ik totaal niet boeiend.

Man D: Ik zou het waarschijnlijk wel zoveel mogelijk proberen te omzeilen, tenzij ze het specifiek vraagt. Als dat gebeurt doe je het natuurlijk wel gewoon.

Vind je het belangrijk dat je partner haar schaamhaar op een bepaalde manier bijhoudt? We hebben het nu over langere relaties.

Man A: Nee.

Man B: Nope, niet echt. Ik bedoel, ik hou mijn eigen schaamhaar gewoon kort, maar dat is meer omdat ik me daar zelf prettig bij voel.

Man C: Ik heb daar echt nog nooit een gesprek over gehad. Ik zou wel hopen dat ze rekening zou houden met mijn voorkeur, maar aangezien ik er niet al teveel om geef, zou ik het gek vinden als ik bepaalde verwachtingen heb.

MAN D: Zo lang ze het bijhoudt, vind ik alles prima.

Ben je, naarmate je ouder wordt, anders over schaamhaar gaan denken?

Man A: Ik vond het vroeger vies, maar nu vind ik het meer zo van: lekker BOEIEND, het is sex!

Man B: Ik denk het niet?

Man C: Ja, zeker. Ik vond het vroeger doodeng.

Man D: Volgens mij niet.

Vinden jullie dat mannen hun schaamhaar bij zouden moeten houden?

Man A: Ja! Hou het netjes.

Man B: Ik millimeter het eens in de zoveel maanden en ik probeer mijn ballen zo haarvrij mogelijk te houden. Ik zou ze nooit scheren, ik weet ook niet waar dat idee vandaan komt, maar dat is gewoon eng.

Man C: Ja. Ik heb het nooit helemaal weggehaald, maar ik hou het wel vaak bij. Ik vind dat mannen er net zoveel aandacht aan moeten besteden als ze van vrouwen verwachten. Voor mij betekent dat: een beetje aandacht is meer dan voldoende.

Man D: Nee, dat doe ik niet. Ik denk er wel vaak aan. Ik heb het er weleens over gehad met mijn vriendinnen, maar zij hadden nooit problemen met mijn schaamhaar. Als een vrouw wel echt graag wil dat ik er meer aandacht aan besteed, dan doe ik dat natuurlijk met alle liefde.

Vind je schaamhaar sexy of aantrekkelijk?

Man A: Ik heb niet echt een mening.

Man B: Het belangrijkste is dat je je sexy voelt en zelfverzekerd bent.

Man C: Ja. Dat wil niet zeggen dat het minder sexy is als je geen schaamhaar hebt, maar schaamhaar vind ik altijd gewoon sexy. Misschien heeft het iets te maken met dat het de aandacht trekt, waardoor ik harder mijn best wil doen?

Man D: Neuh, niet per se. Ik heb me er nooit zo mee beziggehouden.

Heb je ooit een negatieve, schaamhaargerelateerde ervaring gehad?

Man A: Haar tussen mijn tanden… dat is best wel vaak gebeurd. De eerste keer vond ik het smerig, maar daar kwam ik al vrij snel overheen.

Man B: Nooit. Heb ik wel geleefd?

Man C: Nog niet.

Man D: Ik heb hier en daar weleens een schaamhaar uit mijn mond gehaald, maar volgens mij is dat wel normaal. Afgezien daarvan is er niet iets dat direct in me opkomt.

Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde ‘haarstijl’ daar beneden, wat zou je dan kiezen?

Man A: Ik denk dat ik het liefst zou hebben dat ze het een beetje bijhoudt. Geen gekke dingen. Ik doe dat zelf ook, dus ik hoop dat zij dat niet onredelijk vindt. Maar uiteindelijk is het eigenlijk nogal onbelangrijk.

Man B: Ik heb echt totaal geen voorkeur. Ik heb zelf niet eens de energie om met enige regelmaat naar de kapper te gaan, dus ik ga al helemaal niet oordelen over haar schaamhaar.

Man C: Wat een raar ding om een voorkeur voor te hebben…

Man D: Helemaal weggeschoren, waarschijnlijk. Maar om eerlijk te zijn: als ze er een beetje aandacht aan besteedt vind ik het allemaal prima.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.