Hey, Schrijf jij vaker?

 

Elk dier, elke mens heeft zijn eigen comfortzone. Een plekje waar men zich meestal prettig, maar vooral veilig voelt. Alles wat daar buiten ligt kan angst, onzekerheid of een invloed uitoefenen op je eigen identiteit of manier van denken. Door ervaringen uit het verleden zijn velen onder ons nog meer aangewezen op hun comfortzone en houden zich er aan vast.

De animatiefilm “Finding Nemo” is een schoon voorbeeld van hoe Marvin (papa van Nemo) zijn veilig plekje tracht over te brengen aan de kleine Nemo. Dit doordat zijn vrouwtje verslonden werd door een roofvis. Ik zelf ben de dag van vandaag ook een beetje Marvin. Mijn huisje is mijn veilige thuishaven waar ik me kan wegstoppen voor de buitenwereld. Daar kan ik mijn tranen de vrije loop laten gaan zonder dat het iemand gezien heeft. Zelfs mijn beste maat komt amper over de vloer. Laat staan dat hij weet wat in mijn bovenkamertje afspeelt.

Maar eenmaal ik de voordeur achter me dicht trek, ziet de buitenwereld me als een sociaal lachebekje. Die steeds plezier maakt en aanstekelijk werkt bij anderen. Toch is deze “Marvin” enkele weken geleden door “Dorry” uit zijn anemoon getrokken. Door een reactie op een post op “singles 4 fun” kreeg ik opeens een berichtverzoek via messenger.

Hey, schrijf jij vaker? Als je dingen schrijft en deze wil delen kan je dat altijd doen in een topic. Zowel onder je eigen naam of anoniem. Is maar dat je weet dat ik jouw reactie wel heel mooi geschreven vond### Het bericht werd beantwoord en volgden elkaar in snel tempo op. Maar schrijven over mijn innerlijke ik was nog steeds “out of the blue”. Een overheersende schrik weerhield me om zomaar mezelf bloot te stellen. Bang voor reacties van de lezers en dat mijn naam onder elk geschreven stuk zal staan.

Toch wist “Dorry” mijn vertrouwen te winnen om in mijn pen te kruipen. In een mum van tijd was mijn 1ste topic geschreven, voorgesteld en onder een alias op internet gepubliceerd. Wat voor me belangrijk is, is dat ik de angst heb overwonnen en een onbekende diepte ben ingesprongen. Deze “Marvin” verlaat zijn anemoon richting de klif om zo de wijde oceaan in te zwemmen. Nieuwe avonturen en herineringen. De topic’s volgden zich in snel tempo op. Maar naast het schrijven kom ik meer en meer uit mijn anemoon en “Singles 4 fun” is een mooi medium daarin. Naast het schrijven van topic’s organiseren ze ook events.

Zelf heb ik nog geen enkele event bij gewoond. Toch hoop ik “Dorry” daar ooit es te treffen. Ook al ben ik een sociaal iemand maakt het me best wel wat nerveus. Ik heb geen aanknopingspunt of vangnet. Laat staan dat ik er niemand is die ik persoonlijk ken. Maar als “Marvin” met schildpadden, krabben, pelikaan, haaien en andere vissoorten kan praten. Mag een 1ste event geen probleem te wezen. Ik geloof wel dat ik leuke mensen zal ontmoeten. Laat me vooral rustig en op mijn eigen tempo mijn comfort zone verlaten. Laat me vooral goed voelen en je zal wel zien dat ik me openstel.

Het mooiste in het leven Is ergens in geloven Als het geloof in iets is verdwenen Blijft enkel angst over Dus elke “Marvin” onder ons. Verlaat af en toe jouw anemoon en verrijk je door nieuwe impulsen. Wie weet kom je ook een “Dorry” tegen die jou bij de hand pakt en jou nieuwe avonturen laat beleven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.