Goed nieuws: seks wordt alleen maar beter naarmate we ouder worden

Het is niet altijd makkelijk, dat ouder worden. Je krijgt rimpels, er beginnen hier en daar wat dingen te hangen en je bent steeds minder mee met de nieuwste dingen. Maar er is ook goed nieuws voor wie binnenkort weeral een kaarsje moet uitblazen: ons seksleven wordt namelijk alleen maar beter met de jaren.

couple elderly man old

Photo by Pixabay on Pexels.com

Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het vaktijdschrift ‘Journal of Sex Research’. Het onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Waterloo en nam het seksleven van 1.100 volwassenen tussen 45 en 75 jaar oud onder de loep, en dat gedurende 10 jaar. De conclusie? Hoe ouder, hoe beter de seks, op voorwaarde dat je je wél nog steeds jong van geest voelt.

“Seksualiteit bij ouderen blijft een taboe-onderwerp, en we bekijken het vaak door een negatieve bril,” aldus professor Steven Mock. “Precies daarom wilden we dit onderzoek uitvoeren. En we ontdekten dat ‘jong van geest’ zijn, resulteerde in een beter seksleven.”
“De kwaliteit van ons seksleven is voor velen nu eenmaal ontzettend belangrijk, en het is al bewezen dat het onze relaties sterker maakt én tal van gezondheidsvoordelen heeft.” Dit onderzoek is trouwens niet het enige in zijn soort. Een recente bevraging van Natural Cycles, een anticonceptie app, wees al uit dat vrouwen boven 36 jaar oud vinden dat ze betere orgasmes hebben. Bovendien voelt 80 procent van de vrouwen in die leeftijdscategorie zich zekerder en seksueel aantrekkelijker, vergeleken met slechts 40 procent van de vrouwen tussen 24 en 35.

En het wordt nog beter: oudere vrouwen gaven aan betere en meer orgasmes te beleven, en maar liefst 86 procent onder hen zei de afgelopen vier weken goede seks gehad te hebben. “Op oudere leeftijd hebben mensen zich meestal verzoend met hun lichaam en onzekerheden,” legt relatietherapeute Tara Saglio uit. “Bovendien ervaren ze minder prestatiedruk. Al die onzekerheden – ‘Ben ik te dik?’ ‘Te dun?’ ‘Ben ik saai in bed?’ – doen er plots niet meer toe. Bovendien zijn mensen die zich in een liefdevolle relatie bevinden niet meer bang om aan te geven wat ze zelf graag hebben.”

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.