Buikhaar: tips voor trimmen en scheren

Over buikhaar bij mannen zijn de meningen verdeeld. Mannen die het hebben, willen ervan af en wie het niet heeft, wil het juist. Laat zien wat bij u past en wie u bent. Maar hoe trimt u uw buikhaar op de juiste manier? Trim of scheer de look die bij u past volgens de onderstaande instructies.

pexels-photo-277373.jpeg

Uw buikhaar trimmen

Bedenk voordat u aan het verwijderen van uw buikhaar begint hoe kort u het wilt. En of u een strakke lijn of een natuurlijke overgang tussen de geschoren en niet-geschoren delen wilt aanbrengen. U kunt om te beginnen een lengte van ongeveer twee centimeter aanhouden; korter kan altijd nog. Zorg er in elk geval voor dat uw buikhaarlook afgestemd is op de haarverzorging van uw borst, rug en armen.

Uw gewenste look hangt ook samen met wat u van uzelf wilt laten zien. Als u veel tijd in de sportschool hebt doorgebracht wilt u daar misschien mee pronken. Scheert u buikhaar dan korter af. Is het vlak na de feestdagen of moet die tijd in de sportschool nog komen? Houd het dan wat langer.

Gebruik een speciale trimmer of bodygroomer. Begin met de grote oppervlakten van uw buik. Scheer vanaf uw borst naar beneden, in de richting van de haargroei. Werk daarna eventueel tegen de richting in, voor een gladder scheerresultaat.

Beweeg met korte, lichte bewegingen naar de rand van de beharing toe. Probeer een harde overgang te voorkomen door uw pols omhoog te bewegen waardoor het haar geleidelijk afgeschoren wordt.

Als u uw buikhaar combineert met een geschoren look onderaan, moet u een strakke lijn onderaan de buik vermijden. Maak gebruik van instelbare lengtestanden die de meeste trimmers bieden, om een natuurlijke overgang van behaard naar geschoren te krijgen.

Gebruik tot slot een instelling voor een grotere lengte op de trimmer om de haren die u eventueel gemist heeft bij te werken tot dezelfde lengte als de rest. Zo voorkomt u dat u opeens een plek te kort afscheert.

Trimmen doet u terwijl uw huid en haar droog zijn. Spoel na het trimmen de huid na met koud water en dep droog met een zachte handdoek. Hydrateer uw huid achteraf, bijvoorbeeld met een ongeparfumeerde bodylotion, om droge en rode huid te voorkomen.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.