Ben ik wel een goeie mama?

Wanneer mijn lichaam me (even) in de steek laat en het lijkt of mijn kinderen meer moeten zorgen voor mij dan ik voor hen… Dan word ik overspoeld door twijfels of ik wel een goeie mama ben.

Wanneer je thuis komt en de geur van pledge je al tegemoet komt… Je de living ingaat en je dochter met de stofvod in de weer ziet dan gaat mijn moederhart wat sneller slaan en als ze vervolgens een knuffel komt geven en je de lieve woorden hoort “ ik heb al het stof voor je afgedaan want je hebt zoveel pijn mama” dan schiet de moed je even vol.

De zoon die de afwas overneemt en zegt “rust nu maar even”.

Wanneer je kinderen de kersepitjes voor je warmen en een bord met lekkers voor je neus komen zetten als je in de zetel ligt.

Het doet me wat. Aan de ene kant ben ik ontzettend trots op ze. Hoe lief en bezorgd ze zijn en ik merk dat ze een goeie warme inborst hebben. Aan de andere kant is het knap lastig dat de rollen omgekeerd zijn. Ik ben hun mama, ik moet voor ze zorgen en niet omgekeerd, ik voel me zelfs schuldig en zwak.

Ik voel me vaak falen als mama. Soms loop ik wat kribbig doordat het druk is op het werk of slecht geslapen of een discussie met iemand die door je hoofd blijft spoken en dan zeg ik het ook wel ‘sorry als ik wat kort ben’. Zij hoeven niet te boeten voor iets waar ze niks kunnen aan veranderen.

Ook toen ik bij hun vader vertrok had ik dat enorme schuldgevoel. Ik had mijn kinderen hun gezin ontnomen. Toen mijn zoon me na de eerste week zei “Ik ben blij, ik heb mijn mama terug … jij lacht weer, je slaapt weer en je eet terug. Je ziet er terug gelukkig uit.” was dat efkes dubbel slikken aan de ontbijttafel om 7u …

maar dan besef je wel dat je de juiste beslissing nam en je kinderen meer voelen en zien dan je denkt.

Soms voel ik me een slechte mama maar dan bedenk ik me dat ik niet superwoman ben maar gewoon een mama met al haar fouten en gebreken. Ik doe ook maar mijn best…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.