Zelbewustwording… In balans zijn met jezelf

Iemand reikte me toevallig dit thema aan vorige week en ik vond het een dankbaar thema om bij stil te staan. Misschien was het wel het lot en is het geen toeval, het was wat ik nodig had na de chaos van de voorbije maanden. Ik was mezelf wat verloren. Ik was mezelf voorzichtig aan het openstellen maar het was een ongezonde situatie van aantrekken en afstoten. Ik tuimelde en duikelde en kreeg geen vaste grond meer onder mijn voeten. Ik was mentaal op aan het geraken in de grijze zone tussen de liefde en de leegte. Onzekerheid vreet aan mij en dit begon zich te uiten in fysieke klachten. Collega’s en vrienden begonnen hun bezorgdheid te uiten… terecht!

Ik was de balans in mijn leven even kwijt. Ik was vergeten wie ik ben en waar ik voor sta. Ik had mensen de energie uit mijn lijf laten zuigen en het laten vullen met frustratie en ontgoocheling. Ik wil altijd voor iedereen goed doen. Cijfer me graag weg in het belang voor anderen. Geef mensen de ruimte en de tijd.

Maar waarom vind ik mezelf niet de moeite om voorop te zetten? Waarom zet ik altijd zo snel een stap terug? Wat wil ik? Waarvoor sta ik? Wat vind ik de moeite waard om voor te vechten?

Kan ik dit allemaal wel voor mezelf alleen terug duidelijk maken?

Ik had geluk…

Ik kon efkes ontsnappen uit de dagelijkse sleur samen met 3 vriendinnen die me door en door kennen. Zij bepalen niet wat ik moet doen maar ze stellen me de juiste vragen. Ze laten me reflecteren over mezelf. Wat me vreugde schenkt en wat me verdriet doet en wat de balans is?

Ik heb veel balast overboord gegooid. Dingen die ik niet kan veranderen en me enkel energie kosten. Ik heb gekeken wat me de moeite waard is om er nog energie in te steken. Ik heb mijn focus opnieuw gelegd op wat me vreugde schenkt. Pas nu kan ik terug in relatie treden met anderen op een gezonde manier #ZEN

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.