Summer Vibes
De zomer heeft intussen zijn intrede niet gemist. De zon heeft zich al vaak van zijn mooiste kant laten zien. Vele tuintjes zijn al intussen ontdaan van hun winterjasje en staan in volle bloei. De bloemen, de bijtjes, zelfs de eerste vlinders doen hun intrede in onze tuinen. De barbeque-stellen zijn van stal gehaald en al meerdere malen ontstoken. Het tuinterras staat uitgestald. Met een glaasje volop genieten van de zonnestraaltjes die me even koning in Frankrijk doen wanen.

Toch maken vele gezinnen zich op om binnen enkele weken uit te wijken naar diverse vakantiebestemmingen. Daar worden de leeg getrokken batterijen terug op geladen en komen ze terug met hun valies gevuld met leuke vakantieherinneringen en een smartphone vol leuke vakantiekiekjes. Met enige gezonde jaloersheid zal ik vanuit ons landje hun vakantie kunnen mee beleven. Ik zal me vanuit mijn tuinmeubilair achterover laten zakken en wegdromen over mijn ideale vakantie.

Dromen jullie even met me mee? Vakantiebestemming onbekend. Geef mij maar een vleugje zon en een heel leuk strandje. Een gezellig stadje waarin je op val avond kan kuieren langs tal van kleine winkeltjes om daarna de zon te zien ondergaan vanop de promenade die langs de kustlijn loopt. Mijn vakantie is niks zonder iemand die aan mijn zijde flankeert. Die mijn hand in haar hand doet versmelten. Beiden met een gelukzalige glimlach op ons gezicht en glunderende ogen die verscholen zitten achter onze zonnebrillen. Dit alles onder de goedkeuring van onze kinderen die getuige zijn van de liefde voor elkaar. Elke dag opnieuw, van onze vakantie genieten. Ons even een prinsenpaar wanen die moet uitgroeien tot een koningskoppel.

Het is misschien deze zomer niet een zomervakantie waar mijn hart naar verlangt. Maar laat het een zomervakantie zijn waar de basis van volgende zomer wordt gelegd. Met onze vakantieportretjes vol leuke memoires die we enigste jaren later met sprekend gemak kunnen verder vertellen. Hopelijk vinden de vlindertjes in mijn tuin de weg naar mijn buikje. Ontdooit de zonnestraaltjes mijn hart en mijn hoofdje gevuld met liefdesvolle gedachten.

Laat de SUMMER VIBES beginnen. Geniet en maak er een liefdevolle vakantie van.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.