Single and money, money, money…

Het leven als single kan eenzaam zijn of rijkelijk gevuld maar rijkelijk gevuld wil ook vaak zeggen dat er heel wat centjes worden gespendeerd aan etentjes , feestjes, uitstapjes,… Centjes die we al nodig hebben om als single alleen de nutsvoorzieningen en huur te betalen die koppels kunnen splitten.

Zo mocht ik laatst ervaren dat ik geen reactie kreeg om samen te leggen voor cadeau via whatsapp en hoorde dan nadien dat de koppels wel samen hadden gelegd. Ze hadden uitgelegd per koppel… Hoezo per koppel??!!

Op reis gaan als single… Kost je een pak meer, ondanks je kleinere budget. Ik loste dit op door oproep te lanceren via een singlegroep van ‘Hé, wie heeft er zin om mee te gaan…’. Het was gelukkig een fantastische madam die ik ontmoette op de luchthaven. Er is voor alles een oplossing als je creatief bent 😅

In het jaar dat ik mijn voorbereidingen maakte om te vertrekken deed ik als het ware een proefproject en zette ik elke maand 1000€ opzij. Achteraf bekeken dekt dit helemaal de lading voor mijn vaste kosten niet maar ik mag niet klagen. Ik werk veel en heb ook veel flexi-jobs gedaan in het eerste jaar omdat ik geen behoefte had aan uitgaan en zo kon ik opnieuw een mooie reserve uitbouwen.

Het eerste jaar was achteraf bekeken de hel omdat ik zo emotioneel op mijn gat zat dat ik alles achterliet. Geld is voor mij nooit echt belangrijk geweest maar ik ben wel een noeste werker. Ik kom er wel… en zaai naar de zak die ik heb.

Mijn ex zei ooit ‘Als je vertrekt dan zorg ik dat je niks hebt, alles is hier van mij!’. Hij heeft woord gehouden… Ik zou niet kunnen leven met de gedachte dat ik leef met de meubels die een ander toebehoren en me warm aan de haard die een ander betaalde… (Hij wel dus). Bijna alles stond op de zaak … auto die ik privé zo goed als volledig had betaald maar zelfs met bankafschriften is dit voor een rechtbank nog steeds eigendom van de zaak… dus heb ik er geen energie ingestoken en van nul opnieuw begonnen.

Ook voor de alimentatie heeft hij me de loer gelapt om stukken voor te leggen dat hij minder inkomsten heeft dan mij. Hij, als zelfstandig die zichzelf een minimum laat uitbetalen door zijn vennootschap… De alimentatie die hij moet betalen is om bij te lachen of bij te huilen als je er belang aan hecht.

Veel mensen blijven ongelukkig samen voor het financiële en vormen samen een liefdeloze economische eenheid. Ik had ook wat angst in het begin want ik was wel veel luxe gewoon maar wat is mijn leven emotioneel rijk geworden!!!

Back to basic heb ik een pure rijkdom in mezelf gevonden die ik kwijt was.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.