8 tips om sneller een nieuwe relatie te krijgen
Volgende tekst komt van singlecoaching.nl

Een nieuwe relatie, dat moet toch vanzelf gaan?! Voor enkele miljoenen singles gaat dit helaas niet op. Velen willen graag een nieuwe relatie, maar toch lukt het maar niet. En denk dan niet gelijk dat dit allemaal losers en nerds zijn. Een groot deel van deze singles is aantrekkelijk, sociaal en succesvol. En toch komen ze de ware maar niet tegen. Wij geven 8 tips om die begeerde nieuwe relatie te krijgen. Deze tips zijn gebaseerd op de belangrijkste valkuilen die wij al vele jaren bij singles tegenkomen in onze singlescoachingspraktijk. Jij trapt hier toch niet in? Via onze datingtest kun je ook ontdekken hoe jij deze valkuilen ontloopt of er toch (een beetje) intrapt.

Photography of Couple Holding Hands

Tip 1: wees niet te kritisch bij bij het zoeken naar een nieuwe relatie
Veel van de singles die bij ons komen hebben een stevige eisenlijst ten aanzien van de toekomstige partner. Als je als single zelf ook heel veel te bieden hebt in een nieuwe relatie is dat prima. Maar door die lange eisenlijst kan het flink wat langer kan duren voordat je de ware vindt. De kans is groot dat je door je kritische houding de ander niet echt leert kennen omdat deze al heel snel afvalt.

Wat we vaak in dit soort gevallen zien is dat de betreffende single het eng vindt zich echt te binden. De kritische houding is dan een manier om de ander op afstand te houden. Belangrijk is na te gaan of je echt voor de ander wilt gaan en of je je eisen naar een reëel niveau kunt bijstellen. Wil je meer weten over het kiezen van een partner, download dan ons gratis e-book over dit onderwerp. of volg een workshop hierover.

Tip 2: werk aan je zelfvertrouwen
Sommige singles geloven diep in hun hart eigenlijk niet dat ze een aantrekkelijke partner zijn. Zelfs al zien ze er goed uit en zijn ze sociaal, geïnteresseerd en succesvol. Als gebrek aan zelfvertrouwen je parten speelt, is de kans groot dat je dit ook uitstraalt. Daardoor vinden anderen je ook veelal minder aantrekkelijk dan je in werkelijkheid bent. Ook neem je daardoor eerder genoegen met een nieuwe partner die minder aantrekkelijk is dan je zou kunnen krijgen als je meer zelfvertrouwen had.

Ga eens na hoe jij over jezelf denkt als partner in een relatie en werk aan je zelfvertrouwen als dit nodig is. Vraag vrienden, familie en goede bekenden naar wat ze in jou waarderen. Kijk eens of er onterechte innerlijke overtuigen zijn waardoor jezelf gelooft dat je minder waard bent als partner. Schakel eventueel professionele hulp in of volg een workshop.

Free stock photo of landscape, fashion, man, couple

Tip 3: vergroot de kans dat je “de ware” ook daadwerkelijk tegen het lijf loopt
Kijk eens kritisch naar je sociale leven. Mr. of Mrs. Right belt echt niet aan terwijl je op jouw bank voor de TV zit. Vaak komen singles maar weinig personen tegen die een aantrekkelijke partner voor hen zouden kunnen zijn. Waar zij komen, komt die potentiële partner niet. Weinig mannen zullen gepassioneerd twee keer per week naar de borduurclub gaan. De kans om daar een nieuwe relatie op te duikelen is daardoor klein voor vrouwen (voor mannen geldt het omgekeerde!).

Ga eens na of er geen activiteiten te ondernemen zijn die jij leuk vindt en waar je ook potentiële nieuwe partners tegen kan komen. Verdiep je in de do’s en don’ts van het internetdaten of ga eens mee met activiteiten speciaal voor singles of bijvoorbeeld een singlevakantie.

Tip 4: leg contact
Als je een aantrekkelijke persoon ziet, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ermee in contact komt. Als je wel aantrekkelijke mensen tegenkomt, maar geen contact legt, mis je veel goede kansen voor een nieuwe relatie. Het is belangrijk dat je je aandacht naar buiten richt en niet vooral met jezelf bezig bent. Door vooral in gedachten met jezelf bezig te zijn en je bijvoorbeeld af te vragen of je wel goed overkomt, mis je signalen die anderen naar je uitzenden.

Observeer. Kijken anderen naar je? Proberen ze meerdere malen oogcontact te maken? Wordt er naar je geglimlacht? Flirt er iemand met je? Allemaal signalen dat iemand graag met je in contact wil komen. Neem initiatief en stap op iemand af, ook al vind je het eng. Als je ooit een keer afgewezen wordt, ga je daar echt niet dood aan.

Free stock photo of sea, couple, love, people

Tip 5: haal uit die date wat erin zit
Als je een date hebt, haal er dan uit wat erin zit. Anders loopt je de kans dat een tweede date er niet van komt terwijl je dat wel graag zou willen. Als die die tweede date er regelmatig niet van komt, ben je misschien wel te gespannen of durf je te weinig van jezelf te laten zien. Mogelijk is ook dat je teveel met jezelf bezig bent. Bijvoorbeeld met hoe je overkomt en wat de ander van je vindt. Of je bent teveel bezig met te beoordelen of de ander wel goed genoeg is en voldoende bij je past. Dit gaat in belangrijk mate ten koste van de sfeer en zorgt ervoor dat je geen echte verbinding kan maken. Het belangrijkste doel van een date is dat je het leuk en gezellig hebt met elkaar. Als dat lukt, zal de ander je graag nog een keer willen zien.

Tip 6: bouw een warme band op
Om een stap verder te komen in het datingproces richting een relatie, is het opbouwen van een warme, emotionele band heel belangrijk. Dit krijg je voor elkaar door je open en kwetsbaar op te stellen. Je hoeft bij de eerste en tweede date natuurlijk niet gelijk je hele hart te luchten. Maar iets van gevoel en emotie laten zien, heeft een enorm positief effect op opbouwen van die warme emotionele band.

Misschien heb je moeite om iets van je gevoel en kwetsbaarheid te laten zien. Onderzoek dan eens bij jezelf wat je tegen houdt. Kijk een of je bij je gevoel kunt komen en daar iets van kunt tonen. Ook het laten zien van positieve emoties zoals plezier, blijdschap, opwinding of verbazing draagt bij aan het opbouwen van een warme band.

Free stock photo of city, fashion, man, couple

Tip 7: blijf uit de “vriendenzone”
Als je graag een relatie met iemand wilt, is het belangrijk dat je uit de “vriendenzone” blijft. Je wilt immers niet eindigen als “vrienden” in plaats van als geliefden. Als je dat overkomt, ziet de ander je tijdens het daten al snel niet meer als potentiële partner. Of de ander krijgt al snel het gevoel dat je verder niks wilt. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat je de ander geen signalen geeft dat je geïnteresseerd bent, vermijdt om spannende onderwerpen aan te snijden, of dat je die ander fysiek niet dichterbij laat komen.

Ook kan het zijn dat je het moeilijk vindt om de stap naar intimiteit te zetten. Mogelijk mis je ook signalen van de ander als deze dat wel meer wil. Om niet als “vrienden” te eindigen is het belangrijk dat je op het goede moment de stap naar intimiteit maakt. Laat de ander merken en voelen dat je ook seksueel in hem of haar geïnteresseerd bent. Dit betekent wel dat je ook het risico moet willen lopen om afgewezen te worden.

Tip 8: maak belemmerende relatiepatronen onschadelijk
Bij een bepaalde groep singles duurt een relatie nooit heel erg lang als ze die hebben. De kans is groot dat de reden waarom het uitgaat uiteindelijk telkens op hetzelfde neerkomt. In dat geval is er sprake van een belemmerend relatiepatroon. Een voorbeeld hiervan is dat je telkens valt op eenzelfde type man of vrouw die moeite heeft om op stabiele wijze de band aan te gaan. Of dat je zelf de relatie steeds uitmaakt als het wat serieuzer wordt.

Mensen die dit overkomt, zijn vaak minder veilig gehecht en hebben daardoor last van bindingsangst of verlatingsangst. Als de partner emotioneel te dichtbij komt, gaat het “oude patroon” weer opspelen. Dit zorgt ervoor dat de relatie uiteindelijk weer beëindigd wordt door jouzelf of je partner. Als je je hierin herkent, is het goed eens bij jezelf te kijken wat jouw patroon is.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.