WAAROM JE MINDER ALCOHOL MOET DRINKEN ALS JE EEN DATE WILT SCOREN
Dankzij het moderne daten zijn de alcoholconsumpties de lucht in gegaan. Spreek je af met je Tinderdate, hup, paar glaasjes vino erbij tegen de zenuwen. Drank helpt als je nerveus bent, zorgt ervoor dat gesprekken blijven vloeien. Maar te veel drank heeft ook een keerzijde.

Drank geeft je een vals gevoel van een ‘klik’. Na meer dan twee glazen heb je snel chemie met whoever er voor je neus zit. Zara Barrie, een schrijfster voor Elite Daily, besloot het concept van ‘Sober Dating’ (nuchter daten dus) een kans te geven en vond opeens binnen no time haar droomvent. Tja, ligt natuurlijk per persoon anders maar volgens haar zorgt het nuchtere gewoon dat je scherper bent. Ergens ook wel volledig logisch, maar toch heeft iedereen de neiging om toch dat glaasje wijn te bestellen…

Ook deed online datingsite Plenty of Fish onderzoek naar hoeveel singles iets alcoholisch drinken voordat ze op date gaan (36.4%), tijdens de date (48.9) en gemiddeld werden er dan tijdens zo’n date 2 à 3 glazen gedronken. Uit hun onderzoek bleek 19.1% van de mannen dronken te worden tijdens een eerste date en 16.8% van de vrouwen.

De link

Zoals we net al zeiden, zo verrassend is het niet dat het moderne daten en het nuttigen van alcohol gekoppeld zijn aan elkaar. Tegenwoordig ontmoeten mensen elkaar sneller op apps dan in het echt. Via een app heb je al met iemand gecommuniceerd waardoor de spanning hoger oploopt zodra je met ze gaat afspreken. Vaak denk met ook dat ze rustiger zijn als ze gedronken hebben, dat ze een betere indruk achter laten – dat ze dan meer lijken op hoe ze zichzelf hebben neergezet op hun dating app.

Afijn, Patricia O’Gorman, een psycholoog uit New York, heeft het volgende te zeggen over daten en drank: “Vrouwen voelen zich vaak verplicht om een relaxte versie van zichzelf te zijn en dit soort druk zorgt ervoor dat ze voor de date al begint met drinken.”

Kijk, het is niet zo dat je nu geen glas wijn mag bestellen, doe het gerust, maar laat gewoon een nuchtere versie van jezelf zien aan je date. ‘De echte jij’ om maar even een cliché te gebruiken. En dan weet je zelf ook sneller of diegene met wie je hebt afgesproken het waard is om nog een keer mee af te spreken.

Kortom, sober dating. Wie gaat het proberen?

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.